Wednesday, April 7, 2021

SOLOMON I TAJNE VAVILONA

     „Ime ‘Solomon’ je kao potpuno kabalističko kao i moći koje se pripisuju velikom osnivaču naših vještina; ali to dolazi u upotrebu prije izraelskog kralja, jer imamo kralja Asirije oko 1300. p.n.e. zvanog Shalmanesar, a nastanak njegovog imena je od 'S – L – M – N' i riječi 'sar', što znači 'kralj', kao nedvosmisleno 'kralj Solomon' kako je kasnije na engleskom." (1)

     Dakle je ime SOLOMON izvedeno od asirskog imena SHALMANESAR. I ovdje se vidi da je građa za Bibliju skupljana i u biblijske spise zapisivana u Vavilonu u vrijeme tkz. “vavilonskog ropstva” u 6. vijeku p.n.e.
     Sumersko SAR ne znači KRALJ, jer riječ isto značenje kao i sumerske riječi ZAR, ṢARRU, SUR koje znače LJUTINA, BLJESAK, SJAJ (2). I danas se kraljevi oslovljavaju sa “Vaša Svjetlosti”. Riječ ZAR je u srpskom ZARI (sja) i OZARI (obasja), te je prelaskom Z u S dala je SAR, a od SAR je postalo CESAR i CAR.
     Masonski enciklopedista Albert G. Mackey kaže da je jedini izvor o Solomonu legenda, a pošto se judeo-hrišćanski masoni strikno drže legendi u masonskom sistemu, Mackey veli da on kao pisac masonske enciklopedije nikako ne može biti odgovoran za vjeru u Solomonovu autentičnost (3).
I zaista ne postoji ni jedan pisani ili materijalni dokaz o postojanju kralja Solomona, niti o postojanju njegovog hrama ili o postojanju bilo šta o bilo kom liku iz vremena prije Solomona, nema ništa osim biblijske mitologije, jer je Solomom kod prvih judejskih vavilonskih masona samo metafora Sunca.
     Da se podsjetimo: u drevnmim spisima samoglasnici se nisu pisali, te je ime SOLOMON zapisano u obliku SLMN:
     “Zašto su onda ova slova bila korištena? Niko ne može omašiti i da ne nađe u hebrejskom pismu da znače brojeve 60, 30, 40, 50, što je ukupni zbir 180, ili polukrug Sunčevog dnevnog putovanja od istoka do zapada i noćnog putovanja podzemnim svijetim od zapada do istoka.” (4)
     U astronomiji jedan nebeski sat ima petnaest nebeskih stepeni, dakle 180 nebeskih stepeni je polukrug neba iznad horizonta i to je dvasnaest sati dnevne svjetlosti i putovanja Sunca od istoka do zapada.
Pošto judeo-hrišćanski masoni moraju da vjeruju u biblijsku mitologiju, ne preostaje im ništa drugo već da izokola priznaju da je Solomon zapravo Sunce:
     “Tako je vrlo kraljevanje Kraljevo poistovijetilo njegov identitet sa Suncem, a njegovi slavljenici nisu oklijevali da spoje ljudsko i božansko, prirodno i natprirodno, te smo danas nijemi u čudu pred više nego izuzetnim likom Solomona, Kralja Sunca, lika koji je bez sumnje istorijski, ali razrađen sve dok se njegova slava nije raširila do krajnjih dijelova zemlje.” (5)
Sve je dakle planski razrađeno i rašireno po svijetu kroz širenje Biblije preko širenja i učenja hrišćanstva i judeo-hrišćanske masonerije.
     Pogledajmo: SOL☼MON
U gaeliku i latinskom SOL znači SUNCE (6). Gaelik MO znači NAJVEĆI, NAJVIŠI, NAJUZVIŠENIJI (7), a gelik MON znači KOLA (8).
     Iz zadnjeg citata biva jasno da je biblijski jahveovski judaizam porijeklom iz Vavilona i da je osmišljavan tamo u vremenu tkz. “vavilonskog ropstva” u vremena od 597(586) do 538. p.n.e., pa i duže, jer književnik i vavilonski mason Ezra sa svojih 12 pomoćnika (dakle njih 13) i velikim brojem vojnih tjelohranitelja tek 459. stiže iz Vavilona u Jerusalim donoseći sa sobom “Mojsijevu Knjigu zakona”. Kako je tu novu vjeru nametnuo narodu svjedoči sama Biblija, jer Ezra iz Vavilona donosi Punomoć od vavilonskog cara, a u toj Punomoći piše:
     “A ko ne bi izvršivao zakona Boga tvojega i zakona careva, odmah da mu se sudi, bilo da se ubije ili da se protjera ili da se oglobi ili da se baci u tamnicu.” (Ezra,7,26)
Sa carevim ovlaštenjem i svojom vojskom Ezra razglašava po Jerusalimu i okolini:
     “Onda oglasiše po Judeji i Jerusalemu, da se svi, koji se vratiše iz ropstva, imaju skupiti u Jerusalimu. Onome, koji ne bi došao za tri dana prema zaključku knezova i starješina, uništiće mu se sve što ima, a on sam biće isključen i zajednice onih koji se vratiše iz ropstva. I skupiše se svi ljudi od Jude i Benjamina za tri dana u Jerusalem. Bilo je devetoga mjeseca, dvadesetog dana u mjesecu. Sav je narod sjedio na trgu pred hramom Božjim, dršćući zbog te stvari i od kiše.” (Ezra,10,7-9)
I Tako je prisilno nastao jahveovski judaizam. Oko petsto godina kasnije iz te vavilonske vjere 13 judejskih masona izlaze iz svoje zemlje, 13 takozvanih apostola (opet broj 13) i osnivaju hrišćanstvo kao novi ogranak vavilonskog judaizma. Kad je postalo drzavna religija Rimskog carstva, hrišćanstvo je ljudima i narodima nametnuto istim načinom kao što je nametnut judaizam: silom i strahom od vladareve odmazde!
     Judejska masonerija je iz Jovanovog otkrivenja prva zvijer koja izlazi iz zemlje (judejska masonerija koja je izašla iz Vavilona i kasnije iz Palestine). Druga zvijer izlazi iz mora, jer Marija je “rodila Boga Isusa”, a ime MARIJA (grčki: Μαρία, Μαριάμ, hebrejski: Mar Yam, gorčina mora) (9). Hijerarhijski vrh ovih zvijeri je u vrhu iluminatske piramide u Americi i Vatikanu. A sad pažljivo pratimo šta Biblija svjedoči:
     "A Melhisedek car salimski iznese hljeb i vino; a on bijaše sveštenik Boga Višnjega. I blagoslovi ga govoreći: Blagosloven da je Avram Bogu Višnjem, čije je nebo i zemlja! I blagosloven da je Bog Višnji, koji predade neprijatelje tvoje u ruke tvoje! I dade mu Avram desetak od svega." (1.Moj.14,18-20)
     Melhisedek je sveštenik Boga Višnjega i car salimski (kasnijeg Jerusalima) i kao sveštenik Boga Višnjega Melhisedek blagosilja Avrama hvaleći pri tome Boga Višnjega . Avram Melhisedeku daje desetini svog prihoda, što je kasnije i po Starom i po Novom zavjetu ostao propis da se desetina daje crkvi. Dakle je Avram iste vjere kao i Melhisedek, tj. vjernik Boga Višnjega. Kasnije se desi ovo: kao vjernik Boga Višnjeg Avrama u hananskoj Birsabeji sadi lug (gaj) da bi se u lugu molio svom Bogu:
     “A Avram posadi lug na Birsabeji, i ondje prizva ime Gospoda Boga vječnoga.” (1.Moj.21,33)
Međutim, vavilonski Jahve je protivnik lugova i ovako Jahve “preko Mojsija” naređuje judejima šta moraju činiti kad uđu u obećanu zemlju u Hananu:
     “Čuvaj se da ne hvataš vjere s onima koji žive u zemlji u koju ćeš doći, da ti ne budu zamka usred tebe. Nego oltare njihove oborite, i likove njihove izlomite, i gajeve njihove isijecite. Jer ne valja da se klanjaš drugomu bogu: jer se Gospod zove revnitelj, Bog je revnitelj.” (Egzodus,34,12-14)
I po Jahveovoj naredbi judeji prvo oko Jerusalima napadaju pripadnike stare vjere koja je sadila lugove oko svetilišta. Tako u Jerusalimu i oko Jerusalima istreblju prejudejsku vjeru i stvaraju vjerski netolerantnu teritoriju i državu Judeju. Pripadnici stare prejudejske vjere u Samariji opiru se Judejima i njihovom ortodoksnom judaizu stvarajući sinkretizam stare vjere sa judaizmom. Tako su Srbi i Rusi, pa i hristijanizirani prerimokatolički narodi Zapada, pred pritiskom hristijanizacije stvorili dvovjerje, spoj stare vjere sa hrišćanstvom. To su bili balkanski krstjani, nazvani babuni, bogumili, patareni, zapadni albigeni i katari.
     Dakle, Avram je zasadio lug i tu se molio svom Bogu, a vavilonski Jahve svojim vjernicima naređuje da se svi lugovi isijeku, jer Jahve tvrdi da lugovi nisu njegovi, nego pripadaju drugom bogu. To je jasan dokaz da Avramov Bog i i judejski Jahve nisu isti, niti je Avramova vjera bila ista judejskoj vjeri.
     I da zaključimo:
     "I dođe jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša, i govori sa mnom govoreći mi: hodi da ti pokažem sud kurve velike, koja sjedi na vodama mnogima;
     S kojom se kurvaše carevi zemaljski, i koji žive na zemlji opiše se vinom kurvarstva njezina.
     I uvede me duh u pusto mjesto; i vidjeh ženu gdje sjedi na zvijeri crvenoj koja bješe puna imena hulnijeh i imaše sedam glava i deset rogova.
     I žena bješe obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragijem i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svojega;
     I na čelu njezinu napisano ime: tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskima.
     I vidjeh ženu pijanu od krvi svetijeh i od krvi svjedoka Isusovijeh; i začudih se čudom velikijem kad je vidjeh." (Otkrivenje,17,1-6)
Danas su judeo-hrišćanski masoni okupljeni oko elite aškenaskih judeja i crkve, preko njenih jezuitskih Iluminata, glavni inicijatori i izvršioci provođenju globalnog plana oko "pandemije", "vakcinacije" i krajnjeg cilja toga: globalne depopulacije stanovništva sa oko 7,5 milijardi na svega 500 miliona.
..............................
(1) Frank C. Higgins, The Beginning Of Masonry; New York, 1916, pg. 51.
(2) Stephen Langdon, A Sumerian Grammar and Chrestomathy, Paris, Libraire Paul Geuthner, 1911, pg. 236, 257, 244.
(3) Albert G. Mackey, An Encyclopedia Of Freemasonry, Vol. II; New York and London: The Masonic History Company, 1919, pg. 697.
(4) Frank C. Higgins, Ibid.
(5) Ibid. pg. 50.
(6) Robert Williams, Lexicon Cornu-Britannicum: A Dictionary of the ancient Celtic language of Cornwall, Llandovery: Roderic; London: Trubner & Co., 1865, p. 326-327.
(7) Robert Archibald Armstrong, Gaelic Dictionary in Two parts, London, Printed for James Duncan, 1825, p. 401.
(8) Ib., p. 404.
(9) Cornelius À. Lapide, The Great Commentary, London: John Hodges, 1887, pg. 19.

No comments: