Friday, April 16, 2021

MASONSKI SIMBOLI NA IKONI


U krugu Sunca izmeđčetiri godišnja doba upisano je starogrčko slovo ξ (Ksi).

     Šta znači simbol između Isusovog desnog boka i glave apostola Jovana? Tu vidimo veći krug sa sa upisanim znakom sličnim broju 3, a oko kruga po vertikali i horizontali raspoređena su četiri mala kružića. 


     Četiri mala kružića su četiri strane svijeta sa četiri godišnja doba, a veliki centralni krug sa znakom sličnim broju 3 je Sunce. Dakle je to Sunce sa četiri godišnja doba. A znak 3, šta je to?

     Ovo je grčka ortodoksna ikona, te ovaj znak u krugu prvo treba potražiti kod Grka. Ako oblik znaka poredimo sa modernim grčkim slovima, primijetićemo da je to isto grčkom slovu ξ (ksi), samo je obrnutog smijera, kao u ogledalu.( stari originalni oblik je Ѯ). Da, tako masoni znaju da ukrivaju svoje poruke obrnutim pisanjem riječi, a evo ovdje imamo obrnuto slovo ξ. Zapravo to i nije obrnuto ξ, nego slovo ξ grčkog unicijalnog pisma i takoje to slovo pisano u staroantičko vrijeme (dokazi u priloženim tabelama na slici). 

Grčko Ѯ u unicijalnom pismu (slike uvecaj klikom).

     Šta će   grčko staroantičko  slovo ξ u simbolu Sunca? Zato jer su crkvu osnovali masoni, dogmatski je uobličili masoni i vode je masoni, te je i crkvena ikonografija prepuna tajnih masonskih simbola, a Isus je Isus za crkvene masone rastuće zimsko-proljetno Sunce ili sunce kao svjetlost Sunca: rastuća snaga svjetlosti, rastuća po toploti i dužini dana. Na ikoni je Isusovo raspeće, dakle simbolično raspeće Sunca na krstu godine (krst čine četiri strane svijeta). 

     Sunce ima četiri godišnja "raspeća" na krstu godine: svaki put kad iz jednog godišnjeg doba ulazi u drugo, ono se oko podneva nađe "razapeto" između dva godišnja doba, ali je najvažno ovo proljetno "raspeće" pri kojem Sunce iz zime ulazi u proljeće, a iza tog "raspeća" slijedi vaskrsenje života cijele prirode. I pogledajmo zašto su crkveni masoni u Sunce upisali slovo  ξ:  grčko ξανθός znači  ŽUT, SJAJAN, ZLATAN (1). Kod Homera ova riječ se koristi za ZLATOKOS (2)“Apolo je takođe ξανθός.” (3)

     Dakle crkvenim masonima nije bilo dovoljno samo da nacrtaju krug kao simbol Sunca, nego su u krug upisali slovo ξ kao prvo slovo korijena ξαν- koji onom krugu Sunca daje značenja ŽUTO, SJAJNO, ZLATNO, ZLATOKOSO; APOLON. Je li to ono što se od masona priča običnim vjernicima o "Isusu i njegovom raspeću"? Naravno da nije, to je prehrišćansko, a masonsko upućivanje na prehrišćansko simbol na štit rimskog pagansskog vojnika iza Jovan: na štitu je kolovratna svastika, simbol sunčevih ciklusa.

..............................
(1) Henry George Liddell and Robert Scott, A Greek-English Lexicon; Oxford: The Clarendom Press, 1883, pg. 1016.
(2) Ibid.
(3) Ibid.

Tabele slova:

a) Isaac Taylor, The Alphabet; London: Kegan Paul, Trench, & Co., 1883, pg. 194.
b) Henry Noel Humphreys, The Origin and Progress of the Art of Writing; London: Day and Son, 1855, Plate between pg. 72-73.




No comments: