Sunday, April 25, 2021

CRKVENI ISUS JE BROJ 666

      Zvijer iz Jovanovog otkrivenja nosi broj 666:

     “Ovdje je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zvijeri: jer je broj čovjekov i broj njezin šest stotina i šezdeset i šest.” (Otkrivenje,13,18)

     “Zato će vam sam Gospod dati znak; eto djevojka će zatrudnjeti i rodiće sina, i nadjenuće mu ime Emanuilo.” (Isaija,7,14)

Ko je Emanuilo:

     “Neka likuje prorok Isaija jer se njegovo proročanstvo obistinilo. Proročanska reč, koju izreče Isaija pred carem Ahazom i narodom glasi: eto, djevojka će zatrudnjeti i rodiće sina, i nadjenuće mu ime Emanuilo (Is. 7,14). Emanuilo znači: s nama Bog. Emanuilo – izgovaraju Srbi skraćeno: Manojlo. Rođenje Hrista od Devojke i Duha najsvetije je rođenje, od kada se za rođenje zna u svetu.” (Nikolaj Velimirović, Misionarska pisma, 191. Pismo)

Dakle: Emanuilo je Isus! Navešćemo jedan citat iz Testamena Solomonovog, jedne na grčkom ispisane apokrifne knjige s kraja prvog milenijuma nove ere. Jedan od Solomona zarobljenih đavola prorokuje Solomonu ovako:    

     “I mi ćemo dugo vremena zavoditi stanovnike svijeta, sve dok Sin Božiji ne bude raspet na krstu. Nikada prije nije se podigao kralj poput njega, jedan koji je razočarao sve nas, čija mater neće imati kontakt s čovjekom. Ko još može dobiti takvu vlast nad duhovima, osim njega, kojeg će vođa đavola pokušati iskušati, ali ga neće nadvladati? Broj njegovog imena je 644, što je Emanuilo. Stoga, o kralju Salomone, tvoje vrijeme je zlo i tvoje godine su kratke i zle, a sluzi tvome daće se kraljevstvo tvoje.” (1)

Po brojnoj vrijednosti grčkih slova i imenu EMANUIL (grčki: Έμμανουήλ), Emanuilov broj je 644:

E      Μ      Μ    Α    Ν      Ο      Y       Η    Λ

5  + 40  + 40 + 1 + 50 + 70 + 400  + 8 + 30 = 644

Broj zvijeri iz Otkrivenja je 666:

   666 – 644 = 22

I pazimo:

     Jedanaest je broj vjernih Isusovih učenika (dvanaest manje Juda) i ovi, čiji broj je 11, kao apostoli imaju specijalnu poruku svijetu donoseći poruku hrišćanstva. Ovo je potkrijepljeno činjenicom da je 11 sljedeći broj iza 10. Brojevi od 1 do 10 su suštinski brojevi Pitagorine teoreme i važe za ‘sve postojeće’, za sav stvoreni svijet. 11 je počeak višeg niza brojeva i predstavlja viši, natprirodni nivo znanja i dostignuća, 11 je protumačeno kao Bog (1) dodan svijetu (10) i to je broj otkrivenja, početk znanja o Bogu.” (2)

 Dva puta po 11 je 22:

     “Bog je koristio dvadeset dva hebrejska slova da stvori dvadeset dva nešta koji važe ‘za sve što postoji’, jer je Bog stvorio sve. Tako da dvadeset i dva slova sadrže tajnu Božijeg stvaranja univerzuma. Svako ko u potpunosti razumije ova slova, razumije cjelokupnu gradnju i mehanizam univerzuma. 22 je broj majstora, zemaljska slika Majstora na visini koji je stvorio sve pomoću 22.” (3)

Bog Stvoritelj stvorio je sve pomoću 22 i postaje jasno ono što jevanđelista Jovan tvrdi za Isusa kao Logosa:

      “Sve je kroz njega postalo, i bez njega ništa nije po-stalo što je postalo.” (Jovan,1,3)

     Šta je još broj 22? To je zadnje 22. staro hebrejsko slovo + (tau):

     “Tāu’ je žig ili pečat vlasništva.” (4) 

Kabalističko drvo života sa 10 sefirota ili sefira, tj. 10 suština jednog izvora, i 22 puta.

     Isus je rekao: “Ja sam put i istina i život.” (Jovan,14,6) 

Isus je Emanuilo, tj. 644, i put drveta života, tj. broj 22:

644 + 22 = 666

..............................

     (1) The Jewish Quarterly Review, Vol. XI, Edited by Abrahams and C. G. Montefiore, The Testament of Solomon; London: Macmillan, and Co., Limited; New    York: The Macmillan Company,  

    (2) Richard Cavendish, The Magical Art; Arkana, London, Melbourne, and Henley, 1899, pg. 32.1984, pg. 79.

    (3) Ibid. pg. 80.

    (4) Merrlil C. Tenney, The Zondervan Pictorial Bible Dictionary; Regensy Reference Library, Grand Rapids, Michigan, 1967, p. 726.

No comments: