Monday, April 12, 2021

BOG, ISTINA, PRAVDA I BIBLIJSKA DISKRIMINACIJA

    

     Evo odgovora na pitanje iz naslova:

     “Slobodni zidari se izrazito nazivaju ‘sinovima svjetlosti’, jer oni imaju, ili barem imaju pravo na to, da posjeduju pravo značenje simbola; dok su nečisti ili neprosvijećeni koji nisu dobili ovo znanje suprotnost za koji se kaže da su u tami.” (1)
Masoni dijele ljude na sinove svjetlosti (masoni) i nečiste i neprosvijećene (nemasoni) i tvrde oni za sebe da su pobožiji ljudi!?
    Sve češće vidim u člancima i čujem na videu kod balkanskih masona da tajno uče od mene, ali moje ime ne smiju da spomenu, jer im je "nečisto i zabranjeno", jer "nisam prosvijetljen inicijacijom u masoneriji". Po svemu izgleda da onda kad neko postane mason, prestane biti čovjek, jer postaje Veliki Diskriminator, svojevrsni duhovno-intelektualni rasista i nacista koji ulaskom u masone  počne da vrši diskrimaciju svih ljudi nemasona. 
     Bog ne krije znanje i ko se posvetio otkrivanju znanja, treba otkriveno da dijeli za opšte dobro svih ljudi, a ne samo za "izabrane i prosvijetljene", koji znanje zloupotrebljavaju za svoju vlast nad ljudima i porobljavanje ljudi.   
 Ima li išta  iz Biblije, što je praktično proizašlo u svijet, da je dobro po čovječanstvo? Nema, ama baš ništa nema, a tvrde da je Biblija riječ Božija!?
..............................
(1) Albert G. Mackey, An Encyclopedia Of Freemasonry, Vol. I; Philadelphia: L. H. Everts & Co., 1891, pg. 469.

No comments: