Friday, May 7, 2021

NE UBIJAJ UBIJENE, PORFIRIJE

     Niko se mene ne ustručava i svi drže do onoga  što im odgovara, a što je protiv njihovih uvjerenja, to neće da podrže ma koliko to meni smetalo. Dobro, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali odbijanje mojih riječi oko istorijske izdaje jasenovačkih žrtava od strane patrijarha Porfirija prevršilo je mjeru tolerancije.
     Pratim ovog Porfirija još iz vremena kad je kao monah radio kao predsjednik, tj. direktor Radio-difuzne agencije Srbije, pa ga pratim kao vladiku i uvijek je bio ekumenista i Vatikanac, te kao takav davao je o jasenovačkim naredbodavcima izjave zbog kojih sam kao čovjek i kao Srbin zgražavao.
     Pretprošle 2019. kao mitropolit zagrebačko-ljubljanski čak je zaprijetio Srbima da treba da budu veoma obazrivi kad govore o Alojziju Stepincu, duhovnom vođi ustaša i najvišem predstavniku Rimokatoličke crkve u Pavelićevoj NDH.
     Nedavna izjava Porfirija u zagrebačkom "Jutarnjem listu" od 3. svibnja 2021. da A. Stepinac nije kriv za ustaške pokolje u NDH-a od 1941-1945. kad je na teritoriji te nakazne rimokatoličke državne tvorevine pobijeno oko 1 milion i 200 hiljada Srba, od čega je u kompleksu jasenovačkih logora ubijeno između 700-800 hiljada Srba, 20 hiljada Jevreja i 10 hiljada Roma. Porfirijeve riječi su storijska je laž protiv Boga i Njegove istine, protiv istorijske istine i protiv Srba kao naroda.To je javno Porfirijevo svrstavanje uz Vatikan, uz Rimokatoličku crkvu i ustaše, a protiv Srba i zato sam ga nazvao ustašom, jer govori kao ustaša i štiti ustaše.
     Oni koji podržavaju laž ustaše Porfirija, sadašnjeg patrijarha srpskog, oni ni kao ljudi ni kao Srbi ne pripadaju mom komšijskom i srpskom svijetu, jer im je neki lični interes iznad istine o svim žrtvama ustaša kojima je A. Stepinac od 1941-1945. bio prvi duhovni vođa. 

No comments: