Sunday, May 30, 2021

MASONSKA KRVNA ZAKLETVA (ODLOMCI)

     "Vežem sebe kaznom rezanja grkljana od uha do uha, čupanja jezika iz korijena i zakopavanja tijela u grubi pijesak mora." (1)
     "Vežem sebe kaznom razvaljivanjem mojih grudi, moje srce i vitalni mojih organa uzetih od mene odatle, bačenih preko mog lijevog ramena i nošenih u dolinu Josafatovu. Tu neka budu plijen lešinarima iz vazduha." (2)
“Mržnja i smrt religijskom i civilnom despotizmu.” (3)
     Nije bilo davno kad je sloboda govora i mišljenja bila javno dobro demokratije Zapada, svetinja čuvana ustavima i zakonima država Zapada. Dosljedni svojim principima jednakosti, pravde i slobode kroz revolucionarni rad masoni su od vjerskih i svjetovnih despota vratili čovjeku od Boga datu slobodu javnog mišljenja i govorenja. 
     Ali ni religijski i civilni despoti nisu sjedili skrštenih ruku, nego su infiltrirali svoje ljude u masoneriju i podmićivali sve koji su se mogli podmititi u masonima. Tako su prije od masona svrgnuti despodi izvršli puč u masoneriji, ugasili sva pozitivna masonska načela i vijekovne slobodarske masonske tekovine, samo su radi sebi slijepe masonske poslušnosti nepoznati despoti zadržali zakletvu, koju masoni njima polažu pri stupanju u masoneriju.
     Od sredine 2018. masoni su zanijemili i promijenili kurs, jer su u masonskim revolucijama zbačeni despoti preuzeli kormilo masonerije u svoje ruke i postali despotski tirani cijelog svijeta.
     I desila se 2020. godina, godina koja je ozvaničila nestanak slobodnog masonstva, godina koja je ozvaničila nestanak svih progresivnih masonskih načela, godina u kojoj je ponovo od despota religija i političkih moćnika zabranjena ljudska sloboda javnog mišljenja i govora. Time čovječanstvo ulazi u period jednoumlja strahotne masonske despotske tiranije, period užasne opšte civilizacijske i ljudske propasti. Skoro vrijeme pokazaće da li su se svi masoni poklonili svojim vođama psihopatama i ubicama.

..............................
     (1) Michael Di Gargano, Irish and English Freemasons and Their Foreign Brothers: their system, oaths, ceremonies, secrets, grips, signs, and passwords; Dublin: M. H. Gill & Son, 1876.
     (2) Ibid.
     (3) Ibid.

Objašnjenja:
a) ezoterija = tajno, ali pravo istinito značenje nečega,
b) egzoterija = lažna priča nosioca višeg stepena masonerije nosiocu nižeg stepena, ili laži masona nemasonim, npr. laži crkvenih masona o Isusu.

No comments: