Wednesday, July 14, 2021

PATRIJARH PAVLE: SRBI SU DOŠLJACI NA KOSOVU, A ŠIPTARI AUTOHTONI

     Ko i zašto forsira svetački kult patrijarha Pavla? To čine neprijatelji Srba, a mase neupućenih i glupih Srba u sa sa svetosavskom modom šupljeg masonskog crkvenjašenja primaju tu propagandu u svoje uši kao svetu Božiju istinu. Prva istorijska laž patrijarha Pavla:
     "Jedan Grk u ono doba, kulturan, kad su naši preci dolazili u ove krajeve, pročitao nas je i zabeležio pa je rekao... napisao: 'Kod Srba se ne može ništa učiniti mitom, ne što su oni nepodmitljivi, nego zbog mnogih suprotnih gledišta'." (Patrijarh Pavle, video: 3:20)
Zaključak Pavlovih riječi: Srbi nisu autohtoni narod na Kosovu i Metohiji, ni u Srbiji, ni na Balkanu, nego su došljaci na Balkanu.
     Druga istorijska laž patrijarha Pavla:
     “Mi nikada nismo odricali i Šiptarima da su oni autohtoni na Kosovu i Metohiji kao i njihovi preci redom.” (Patrijarh Pavle, video, 8:45)
I pošto vaš "svetac" Pavle reče da su Šiptari autohtoni narod na Kosovu i Metohiji, a Srbi su došli na Kosovo i okupirali šiptarsko Kosovo, po ljudskoj i Božijoj pravdi čije treba da ostane Kosovo? Šiptarsko, naravno!
     Na videu Pavle vidi Kosovo kao posebnu državu, jer govori da Kosovo treba da bude multietničko, a ne vidi Kosovo kao neotuđivi dio Srbije u kojoj su Šiptari nacionalna manjina. Zato je onom izjavom "Čije ovce, onog i planina" Pavle već priznao Kosovo kao šiptarsku državu.
     Da li je sada išta vama jasnije zašto se među Srbima raspiruje svetački kult patrijarha Pavla? Antisrpski lobi u "srpskim" medijima i među "srpskom intelektualnom elitom" kao i u SPC ima veliki interes da Srbima ovog izdajnika proglase za sveca, a kad izdajnik postane svetac, svečeva se ne poriče, zar ne, idioti svetosavski!
..............................
Izvor: Video YouTube, Published on Jun 2, 2009.
Фејсбук страница ДВЕРИ: Dveri Srpske - Najduzi televizijski intervju sa Patrijarhom Pavlom 2. deo:
Video (3:18; 8:45): 

No comments: