Wednesday, June 2, 2021

CRKVENI ISUS JE 666


Isus nikad za sebe nije rekao da je Bog, a crkveni Isus je Bog.



     

      „Množenjem svakog od prvih osam brojeva sa 9 dobijemo 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72 i 81, i zbir svih je 396, broj jako poštovan od drevnih mistika zbog, među mnogim razlozima, dodavanjem broja 270, što je u danima period razvoja ljudskog, proizvodio sveti 666 i ukazivao na ovaploćenje sunčanog logosa u čovečanstvu." (1)

Šta kaže Otkrivenje:
     “Ovdje je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zvijeri: jer je broj čovjekov i broj njezin 666.” (Otkr.13,18)
Ovdje je čovjekov broj 270 kao broj dana razvoja ljudskog ploda u materici od začeča do rođenja. Kad se na čovjekov broj doda 396, dobije se broj 666 koji “ukazuje na ovaploćenje sunčanog logosa u čovječanstvu”.
Ko je taj “sunčani logos koji se ovlapotio u čovječanstvu”? Evo crkvenog teološkog odgovora:
     “Gospod Hristos je Spasitelj zato što je Bogočovek, i time što je Bogočovek. U njegovoj se Ličnosti Bog očovečio i čovek obožio. Svojom Bogočovečanskom ličnošću Gospod Hristos prestavlja dvostruko čudo: ovaploćenje Boga i oboženje čoveka.” (2)
Pa nastavlja Justin Popović:
     “Činjenica da je Bog postao čovek, izražava se rečju: ovaploćenje, očovečenje (σάρκωσις, ένανθρώπησις); činjenica pak da je čovek u Hristu obožen, izražava se rečju: oboženje, obogotvorenje (θέωσις, θεοποίησις).” (3)
     “Ovaploćenjem svojim Bog je postao učesnik u ljudskoj prirodi, da bi ljudi postali učesnici u Božjoj prirodi (θείας κοινωνοί φύσεως).” (4)
Tako biva jasno da broj 666 upućuje na crkvenog Isusa, i on je crkveni Logos:
     “U početku bješe Logos, i Logos bješe u Boga, i Bog bješe Logos. On bješe u početku u Boga. Sve je kroz njega postalo, i bez njega ništa nije postalo što je postalo. U njemu bješe život, i život bješe vidjelo ljudima. I vidjelo se svijetli u tami, i tama ga ne obuze.” (Jovan,1,1-
     Crkveni Isus nije Isus iz Jovanovog otkrivenja, jer Isus iz Otkrivenja ni jednom ne spominje vaskrsenje. Isus iz Otkrivenja zove sebe zvijezdom Danicom:
     "Ja Isus poslah anđela svojega da vam ovo posvjedoči u crkvama. Ja sam korijen i rod Davidov, i sjajna zvijezda Danica." (Otkrivenje,22,16)
Crkva tvrdi da je Danica zapravo Satana:
     "Drugi uzročni faktor, protivnik Božji – jeste satana sa njegovim mnogim otpalim duhovima. On je lični krivac i uzročnik svakoga zla. Otkako je kao Danica pao sa visoke slave 'pomazanog heruvima' u duboku tamu pakla – on neprekidno seje zlo i greh u svaki Božji stvor, osobito među ljude." (5)
Crkveni Isus je sunačni Logos i na njega upućuje masonski sveti broj 666, odnosno na crkvu: njene arhijereje i judeohrišćanske masone u okviru crkve. To vam je zvijer koja izlazi iz mora o kojoj govori Jovanovo otkrivenje (more: Maria i Amerika).
..............................
(1) Frank C. Higgins, The Beginning Of Masonry; New York, 1916, pg. pg. 36.
(2) Justin Popović, Dogmatika Pravoslavne Crkve, Tom II, Odjeljak treći, Bogočovekovo delo – Soteriologija, 1. Tajna Bogovaploćenja i tajna spasenja, a) Oboženje čovečanske prirode.
(3) Ibid.
(4) Ibid.
(5) Vladika Nikolaj Velimirović, Pravoslavna Crkva i uzročnost u svetu – knjiga br. 3 (8. dio), Glas Crkve, Valjevo, 1996. (Internet izdanje Svetosavlje.org. Objavljeno: 26. oktobar 20)

No comments: