Wednesday, June 23, 2021

DA LI SU ISUS I SATANA VANZEMALJACI

 

Da li su Isus i i Satana isti lik, da li su Vanzemaljci iste ili različite vrste i koliko vrsta Vanzemaljaca dolazi i boravi na Zemlji i kakve su im namjere sa ljudima?

Da li ste ikada razmišljali o tome da su, možda, drevni bogovi razni Vanzemaljci, i da su Sotona i demoni samo tehnološki visokorazvijeni Vanzemaljci sa bazama ispod mora i u Zemlji? Možda je Levijatan Satana, Vanzemaljac reptilijanske rase, a ne bukvalno zmaj iz mora? Pogledajmo:

"Ali zmija bješe lukava mimo sve zvijeri poljske, koje stvori Gospod Bog; pa reče ženi: je li istina da je Bog kazao da ne jedete sa svakoga drveta u vrtu?” (Stvaranje,3,1)
“Tada će Gospod pokarati mačem svojim ljutijem i velikim i jakim levijatana, prugu zmiju, i levijatana, krivuljastu zmiju, i ubiće zmaja koji je u moru.” (Isaija,27,1)
“I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svijet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njezini zbačeni biše s njom.” (Otkrivenje,12,9)



U sredini je Reptiloid (kameni reljef, 2500-1500 st. ere, u zidu crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu kod Đakovice na Kosovu).
“Vaš je otac đavo; i slasti oca svojega hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.” (Jovan,8,44)
Biblija kaže:
"A kad se ljudi počeše množiti na zemlji, i kćeri im se narodiše. Videći sinovi Božji kćeri čovječije kako su lijepe uzimaše ih za žene koje htješe." (Stvaranje,6,2)
Dakle postoje neki što ih Biblija zove sinovima Božjim. Ko su oni? Evo opet Biblija:
"A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona. I Gospod reče Sotoni: otkuda ideš? A Sotona odgovori Gospodu i reče: prohodih zemlju i obilazih." (Jov,1,6-7)
Sotona je obilazio ZEMLJU i vratio se na sastanak SA ZEMLJE. To su hrišćanima "anđeli", iako se oni žene kćerima ljudskim i iz tog braka rađaju im se sinovi divovi:
"A bijaše tada divova na zemlji; a i poslije, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovječijim, pa im one rađahu sinove; to bijahu silni ljudi, od starine na glasu."
Knjiga Enohova sve ovo u detalje objašnjava i zato ju je crkva izbacila iz kanonskih knjiga, ali je i dalje kanonska knjiga etiopske pravoslavne crkve. U toj knjizi piše o Vanzemaljcima koji su se ženili sa Zemljankama:
“Sada su otišli kćerima ljudskim na zemlju, pa su legli s njima, čime su se uprljali nečistoćom, a ljudima otkrili svakovrsne grijehe. I žene su rodile divove koji su cijelu zemlju napunili nepravdom i natopili krvlju. Zato sada Ti primi duše onih koji su umrli i onih koji plaču, Onih čiji su uzdisaji doprli do vrata nebeskih i čije su se tužaljke popele do nas. (Knjiga Enohova, Glava IX, 8-10)
Knjiga Enohova kaže da je vođi odmetnutih anđela ime Semjaza (Knjiga Enohova,6,7) i da su prije odmetništva od Boga (ili poglavara Vanzemaljca), učinili zakletvu da će čuvati svoju tajnu, tj. osnovali su tajno zavjereničko društvo, svoju posebnu grupu masona sa svojom tajnom iz kojeg se se kasnije razviti vavilonska grana masonerije koja i 5. v. st. ere osniva judaizam, zatim hrišćanstvo i islam, da bi početkom 2020. n. ere preuzeli svu političku i medijsku kontrolu Zemlje.
Ime glavnog odmetnika “anđela” je SEMJAZA. Ime je od dvije riječi sastavljeno: SEM i JAZA. SEM znači isto kao i SHEM (grčki: Σήμ) (1) sa značenjem ČUVEN, SLAVAN (2). Pošto je SLAVA sinonim riječi SVJETLOST, SJAJ, tako SEM u izvornom smislu znači SUNCE (3).
Druga riječ u imenu SEMJAZA je JAZA u kojoj je Z posanjem od S iz riječi JAS. JAS znači JASAN, VIDAN i nalazi se u hebrejskom imenu JASHEN sa značenjem BRILJANTAN, SJAJN (4). Ta značenja ima i srpsko JASAN.

U Knjizi proroka Isaije ima ovaj stih:
“Kako pade s neba, zvijezdo danice, kćeri zorina? Kako se obori na zemlju koji si gazio narode?” (Isaija,14,12)
Mnogi misle da se to odnosi na progon Satane s neba na Zemlju, te izraz “zvijezdo danice” prevode kao “Svjetlonošo” ili “Luciferu”, smatrajući pod tim imenom Satanu. Umjesto “kćeri zorina” neki prevode “sine Zorin”. I kaže dalje prorok Isaija za tog palog anđela:
“A ti se u pakao svrže, u dubinu grobnu.” (Isaija,14,15)
I sad dolazimo do zanimljive stvari: leteći tanjiri, ili UFO-i, ne slijeću na kopno, nego odlaze u baze pod jezerima, morima i okeanima. Možda kroz vodu ulaze u podzemen pećine i tako zaista odlaze u dubinu Zemlje, tj. u dubinu grobnu, u prostor koji je u starini nazivan Ad ili Pakao. I sad se nalazimo pred jednim velikim problemom koji teolozi ćutke zaobilaze: Isus Hrist iz Jovanogog otkrivenja naziva sebe zvijezdom Danicom:
“Ja Isus poslah anđela svojega da vam ovo posvjedoči u crkvama. Ja sam korijen i rod Davidov, i sjajna zvijezda Danica.” (Otkrivenje,22,16)
Imena SEMJAZA, LUCIFER znače NOSILAC SVJETLA, SVJETLONOŠA, što je u bukvalnom smislu SUNCE koje je i dnevna SJAJNA ZVIJEDA, jer Sunce je velika zvijezda koja sja DANOM, Sunce je zvijezda DANA, ZVIJEZDA DANICA. U crkvenoj ikonografiji postoje freske i ikone na kojima na oreolu oko Isusove glave piše FOS (Φῶς), što na grčkom znači SJAJ, SVJETLOST, SUNCE (5). Crkva zaista tvrdi da je DANICA pobunjeni i pali anđeo SATANA:
"Drugi uzročni faktor, protivnik Božji – jeste satana sa njegovim mnogim otpalim duhovima. On je lični krivac i uzročnik svakoga zla. Otkako je kao Danica pao sa visoke slave 'pomazanog heruvima' u duboku tamu pakla – on neprekidno seje zlo i greh u svaki Božji stvor, osobito među ljude." (6)
I hajd sad znaj ko je Isus, a ko Satana?
Piše u Pismu:
“Tada će Gospod pokarati mačem svojim ljutijem i velikim i jakim levijatana, prugu zmiju, i levijatana, krivuljastu zmiju, i ubiće zmaja koji je u moru.” (Isaija,27,1)
Zašto je Satana zmaj iz mora zvani LEVIJATAN, prugasta i krivuljasta zmija? Levijatanove letilice izlijeću iz mora, lete nebom pravolinijski (pruga zmija) i lete cik-cak pravcima (krivuljasta zmija), te nakon toga opet ulijeću u duboke vode. To šta znači ime LEVIJATAN, to u biblijskim rječnicima nećete naći, osim naivnom tumačenju da je to neka velika morska zmija, morsko čudovište. Djetinjasto zaista, jer je to lažni egzoteriski, a ne pravi ezoterijski smisao. Ime LEVIJATAN je od “latinskog” LEVITACIJA, koje potiče od LEVIGO < LEVIS sa značenjem LAKO (7).
Šta je izvorni i originalni smisao riječi LEVITACIJA? Srpsko LEBDITI je značenjem isto latinskom LEVIS i od istog su korijena LEV = LEB. Obe ove riječi su ekavskog oblika, a ikavsko je LIB, koje se nalazi u LIBELA, latinsko LIBRO, balans; LIBER, slobodan. Tako bi ikavski oblik od LEVIJATAN, sa B umjesto V, bio LIBIATAN, a latinsko LIBENTINA je VENERA, tj. DANICA. Dakle, LEVIJATAN znači LAKI, LEBDEĆI, BALANSIRAJUĆI, što leteći tanjiri zaista jesu, jer su ANTIGRAVITACIONI, a vozi ih LIBER, LIBERAL ili LEVO, tj. OSLOBODILAC, samo je pitanje koji oslobodilac, od čega oslobodilac i čiji oslobodilac: judejski ili hrišćanski ili njihovih masona zajednički Mesija?
I na kraju da spomenemo srednjovijekovno hrišćansko ortodoksno vjerovanje u tkz. “vazdušna mitarstva”, tj. carine ili demonske barikade na putu između ovog i onog svijeta na kojima demoni odvajaju propale duše pomrlih ljude sebi za pakla, za razliku od čistih i pravednih duša koje bivaju propuštene na putu ka Raju. Da li ove za života u zemaljskom tijelu bezbožnim djelima uništene duše služe nekim Vanzemaljcima "demonoma" kao izvori energije, ili, možda, kao prenosnici informacija u tehnologiji vještačke inteligincije. Nije li i trenutni transhumanistički pravac sav usmjeren ka tom cilju žigosanjem preko lažnih vakcina COVID-19?

Da li su Isus i i Satana isti lik neke iste vanzemaljske rase, koliko vrsta Vanzemaljaca dolazi i boravi na Zemlji i kakve su im namjere sa današnjim ljudima, jer ovo što se danas dešava širom svijeta ne može biti djelo samo jedne grupe ljudi, ma koliko oni bili moćni, osim ako su zaista kultni služitelji Reptilijanaca?
………………………..
(1) William Smith, A Dictionary of The Bible, Vol. III; Boston: Little, Brown and Co., 1863, pg. 1194.
(2) Merrlil C. Tenney, The Zondervan Pictorial Bible Dictionary, Regensy Reference Library, Grand Rapids, Michigan, 1967, pg. 782.
(3) F. Dunlap, The Origin of Ancient Names of Countries, Cities, Individuals and Gods, Cambridge: Metcalf and Company, 1856, pg. 16.
(4) Merrlil C. Tenney, Ibid. pg. 403.
(5) Francis Edward Jackson Valpy, An Etymological Dictionary of the Latin Language; London: Printed by A. G. Valpy, 1828, pg. 242.
(6) Vladika Nikolaj Velimirović, Pravoslavna Crkva i uzročnost u svetu – knjiga br. 3 (8. dio), Glas Crkve, Valjevo, 1996. (Internet izdanje Svetosavlje.org. Objavljeno: 26. oktobar 20)
(7) Francis Edward Jackson Valpy, An Etymological Dictionary of the Latin Language; London: Printed by A. G. Valpy, 1828, pg. 226

No comments: