Sunday, July 23, 2023

VELIKI MAGOVI I OSTALE VRSTE MASONA

 
 
□ = LOŽA, Γ = G. Pravougaonik je masonski hijeroglif sa značenjem “Loža” (Albert Mackey, An Encyclopedia of Freemasonry, Vol. I; New York and London; The Masonic History Company, 1914, str. 432). U znaku Lože je azbučno slovo Γ, masonskom simbolikom isto latiničnom G (detalj ikone “Trojstvo”, 15. v. A. Rubljov. Značenje slova Γ iz knjige: J. S. M. Ward, Freemasonry And The Ancient Gods; London: Simpkin, Marshall, Hamilton, Kent & Co. Ltd.; 1921, str. 75-79).

Postoji više vrsta masona i nabrojaćemo ih po njihovom istorijskom redoslijedu i odlikama njihovog rada onako kako sam ih kroz literaturu i njihovu praksu upoznao:

1. Veliki magovi, graditelji zombija,
2. graditelji objekata i vještina ili operativni masoni,
3. nepismeni graditelji pohlepe ili feudalni masoni,
4. prosvjetno-trgovački spekulativni masoni
5. Iluminati ili tehnokratski masoni Velikih magova

Prvi su Veliki magovi, graditelji ljudskog uma i to su magovi, vrači, čarobnjaci ili prvosveštenici koji su u najdavnija vremena ujedno bili i prvi porobljivači ne samo ljudskog razuma, nego i čovjekove fizičke slobode, slobode ljudi i naroda. Takvi su bili sumerski carevi, takvi su bili egipatski faraoni, takvi su bili rimski imperatori. Oni preko iz najpovjerljivijeg okruženja iniciranih i zakletih članova svog tajnog društva, u ovom slučaju sveštenika, oni u ime Boga, bogova i drugih sila ubijaju u čovjeku njegovu ličnu vezu sa natprirodnom silom naturajući svim ljudima istu ukalupljenu priču u moždani sklop i tako ubijajući individualnost pretvaraju ljude u svoje umnozombirane poslušne mase robova.

Sredinom 5. v. st. ere grupa Velikih magova Hetita Aškenaza stigla je iz Vavilona u Jerusalim i silom progona i mača počela da osniva judaizam (Ezdra 7,26). Druga grupa je otilša put Kine i Indije da osnivaju budizam i hinduizam, a nekoliko vijekova kasnije osnivaju hrišćanstvo, zatim islam. To su Veliki magovi, prva grupa masona graditelja zombija, graditelja lokalnih i velikih reseta.

Druga vrsta masona su izumitelji, graditelji i umjetnici. To su operativni, praktični masoni koji svojom umnim trudom razvijajući znanje i vještine, obogaćuju materijalni i kulturni razvoj čovječanstva.

Propašću stare masonerije mitraističkih Velikih magova Rimskog carstva, judejsko-hrišćanski Veliki magovi zadobijaju vlast nad narodom pod okriljem vojske feudalnih samodržaca. Tada dolazi do sprege Velikih magova i nepismenih feudalnih vladara. Oni jedni drugima štite, šire i utvrđuju pravo samovoljne i ropske vlasti u ime Boga.

Pošto su Veliki magovi su bili vladari na samom početku ljudskog društva, njihova želja za samovlašću nikad se nije gasila i podjela vlasti sa feudalnim vladarima polovila je njihove prihode i kavarila njihove planove. Zato su "radi zaštite svojih vjernika od nevjernika" sami počeli osnivati svoju vojsku.

Tako su pokrenuti krstaški ratovi u kojima su stvoreni Templari sa svim svojim ograncima, ali kad su se templarske vođe bogato osilile, Veliki magovi njih lukavo posmicaju, preuzmu bogatstvo i komandu nad ostatkom Templara.

U isto vrijeme od najprobranijih svojih članova magovi osnivaju svoju tajnu službu nazvanu Jezuiti ili Isusovci, koji počinju da se infiltriraju u sve države institucije samodržaca i u njihova tajna društva,  radi tihog preuzimanja vlasti u vremenima od njih planiranih “demokratskih" izbora.  

Treća grupa masona su graditelji političkog sistema demokratije, humanisti ili spekulativni masoni, trgovci, rodoljubi i intelektualci prosvjetitelji. To je vrlo mlada grana masonerije i počinje da razvija pri kraju feudalizma. Pomorskom kolonijalnom pljačkom obogaćeni trgovci sve više bacaju pogled na raskošne palate samodržaca. Tada se trgovci raznih religijskih grupacija zbližavanja i osnivaju svoje društvo u Londonu 1717., ali ni jezuiti u civilu ne ostaju izvan tih društava. Uključuje se u masone, skupljaju znanja i saznaju tajne koje im omogućuju da osnuju svoju vlastitu Ložu. Tako su 1776. stvoreni Iluminati, civilni jezuitski masoni Velikih judeo-hrišćanskih askenaskih vavilonskih magova.

Počinju masonsko-iluminatske revolucije 1789. Feudalni samodržci gube prestole, imanja i glave. Nestaju vijekovna kraljevstva i velike carevine pod krvavom masonskom parolom bratstva, jednakosti i slobode, dok Ilumianti usput eliminušu svoje ugledne saveznike među operativnim i spekulativnim masonima videći u njima humaniste i opozicionare, te Iluminati sami uskaću na sve rukovodne državne pozicije granajući se širom svijeta. 

Po planu aškenaski Velikih judeo-hrišćanskih magova Iluminati osnivaju komunizam, evolucionizam, ekumenizam, transhumanizam. Prvi svjetski rat oni su planirali i izveli, Drugi svjetski rat oni su planirali i izveli, Sa svim svojim nacističko-komunističkim metodama Operacija C-19 od 2020. i eugenika otrovnim špricevima od njih je izvedenena, rat u Ukrajini njihovog je plana dio, velika inflacija, unšitenje ekonomije i poljpprivrede dio je njihovog plana. Srednjovijekovni Krstaši vremenom su izrasli u njihovi vojnu supersilu nazvanu Sjevernoatlantski savez, NATO ili OTAN. 

Judeo-hrišćanski aškenaski Veliki magovi, služitelji Tame, žele kroz nacističko-komunistički Novi svjetski poredak, "Dobom razuma", da zavladaju cijelim svijetom. To je društvo Nimrodovo, društvo graditelja Vavilonske kule drevnog i modernog vremena, oni su vladali na početku, oni žele vlast na kraju. Svog Velikog Arhitektu Isusa, lažnog "prvosveštenika po redu Melhisedekovom", oni su titulisali titulom alfa i omega, početak i svršetak, prvi i pošljednji.
Hoće li masoni Svjetlosti, razasuti po svim grupacijama masona i među istinoljubivim ljudima svijeta, uspjeti da se organizuju i odupru Velikim magovima, veliko je biti ili ne biti za opstanak ljudske vrste.

No comments: