Wednesday, October 16, 2024

O "IZABRANOM NARODU"


Nekada su kraljevi i carevi ujedno bili i prvosveš-tenici u svojim državama. Kao takvi, oni i njihovi sveštenici oblikovali su religiju za svoje lične pot-rebe radi što lakšeg vladanja bez otkrivanja narodu pravog znanja o Bogu. Tajnim jezikom ezoterije i simbola pisali su "svete" spise, kroz koje su lažući govorili o Bogu smišljajući praktične rituale za reli-giozne obrede. Bilo je i vladara i sveštenika refor-matora koji su naslijeđenu religiju transformirali pre-ma svojim zamislima i potrebama, te su se religije kroz vijekove transformirale u potpuno drugačiji, a ponekad i suprotan smisao prvobitnom smislu.

Kad jedna vjera u narodu vremenom postane bez-vrijedna, jer su vođe te vjere i tog naroda krenuli u bezakonje i moralni razvrat ili drugim ideološkim putem, tada se u narodu pojave propovjednici koji propovijedaju novu vjeru sa drugačijim uvjerenjima koja ljudima daju novu nadu u pravedniji društveni sistem i viši duhovni nivo. Isto tako i političari pred izbore propovijedaju svoje planove i programe kako bi stekli vlast nad narodom? Istom su metodom komunisti i nacisti stekli svoje masovne pristalice.

Zašto se hrišćanstvo pojavilo baš u Rimskom Car-stvu i zašto je pridobijalo sve više pristalica u Rim-skom Carstvu? Zbog bezbožnog zla korumpirane rimske oligarhije u zloupotrebi vlasti i zbog njenog zla prema ropski potčinjenom narodu.

Nakon sto je u vrijeme cara Konstantina Velikog i 325. godine hrišćanstvo postalo zvanična državna ideologija, kako se od tih godina širilo hrišćanstvo? Je li se širilo propovijedanjem i nakon Rimskog Car-stva? Ne, nego se širio vojnim osvajanjem i name-tano nehrišćanima silom pobjedničkog mača.

Zašto je Crkvi bilo potrebno skoro osam vijekova i Sedam vaseljenskih sabora da dogmatski i kanon-ski oblikuje hrišćansku državnu religiju? Koliko je miliona "jeretika" ubijeno za to vrijeme, jer se razli-čito mislilo o Bogu, o Isusu, o čovjeku na ovom svij-etu i o duši na onom svijetu. Hrišćanstvo ni danas nije ni dogmatsko ni kanonsko isto, pa zbog toga i danas padaju stotine hiljada i milioni žrtava zbog različitih hrišćanskih vjerovanja. Sve je više razlika unutar ovih frakcija, sve više razdora, podjela i ras-kola.

Zašto se sve ovo dešava? Zato što su temelji hriš-ćanstva neuvjerljivi, jer je sve počelo vješto smiš-ljenom prevarantskom pričom i kada je prevara os-vojila državnu vlast i za svoju podršku dobila vojsku kraljeva i careva, počela je da istrebljuje sve one koji nisu prihvatali da se slijepo pokoravaju njima i njihovoj vjeri. Državna Crkva je za sebe tvrdila da im je Bog lično predao ovaj svet na upravu i da im je Bog lično dao pečate istine o sebi i ključeve raja. Sva njihova priča o Bogu je samo njihova geopo-litička strategija kojom osvajaju potpunu fizičku i intelektualnu moć oduzimajući ljudima fizičku slo-bodu i slobodu mišljenja i govora. Time je Crkva čo-vjeka i ljude i narode pretvarala i pretvara u svoje robove. Evo današnji primjer pravoslavne Rusije i pravoslavne Ukrajine, njihova mržnja i njihov rat: je li to radi Boga i vjere ili zbog otimanja za ze-maljsko?

A kakva je situacija danas? Isto kao što je bilo u vrijeme početka vladavine državne Crkve 325. Čak i danas, ako nisi Judej, ti si prokleti nečisti Goj ravan životinji; ako nisi kršten u Pravoslavnoj crkvi, osu-đen si od "milostivog" hrišćanskog Boga da vječno goriš u paklu; ako nisi rimokatolik koji priznaje papu, nema ti spasa i čeka te pakao; ako nisi musliman, ti si nevjernik kojeg je Allah osudio na ropstvo i is-trebljenje. Tako je i u komunizmu: ako nisi komu-nista koji se pokorava Vođi, ti si klasni i ideološki neprijatelj i treba te istrijebiti s lica zemlje. Dog-matsko-kanonske religije i komunizam su isti, pot-puno isti, jer su to ideologije, a ne vjera u Boga i ne vjera koju je Bog dao izabranom narodu.

I sve te religije zapravo su ideologije koje tvrde da ih je Bog uspostavio i da su kao takve jedine prave spasonosne vjere i tvrde da su njihovi vjernici jedini izabrani Božji narod. Nije li Hitler tvrdio da su Ni-jemci izabrana superiorna rasa koja treba da vlada svetom? Zapitajmo se, od koga je taj genocidni ubi-ca 75 miliona ljudi primio svoju zlu ideologiju? Hitler je bio inspirisan Biblijom i njenim lažima o "Božijem izabranom narodu". Bog nema svoj izabrani narod, već samo svoje izabrane pojedince mira, pravde, istine, ljubavi i milosti, i samo su oni djeca Božija. Sve religiozne priče o "izabranom narodu" su laž lažova, manipulatora i bezbožnih ljudi.

No comments: