Tuesday, March 28, 2023

NEMANJA, VELIKI MAJSTOR VITEZOVA TEMPLARA

Nemanja drži trostruki krst (ikona, Narodni muzej, Beograd).

Trostruki uspravni krst je znak Velikog majstora Vitezova templara.

Uspravni trostruki krst drži Nemanja. Sad je jasno ko je poslao Nemanju u Rašku i ko mu je dao vojnu i logističku potporu da digne vojsku na Srbe starovjerce i krstjane i da izvrši prvi istorijski genocid nad Srbima.
Trostruki krst (Albert G. Mackey, An Encyclopedia of Freemasonry, Vol. I; New York and London: The Masonic History Company, 1921, pg. 3).

Uspravni trostruki krst znak je Velikog majstora Vitezova templara [1]. Ovakav krst drži Nemanja. Sad je jasno ko je poslao Nemanju u Rašku i ko mu je dao vojnu i logističku potporu da digne vojsku na Srbe starovjerce i krstjane i da izvrši prvi istorijski genocid nad Srbima:
"A niška loža „Nemanja“ nosi to ime zato što je, i po našim saznanjima, ovaj veliki srpski vladar bio templar. A mi masoni, templare smatramo svojom starijom braćom. Kao što, pretpostavljam, znate Nemanja je iznad Niša, u mestu Ravno, to jest, kod današnjeg Aleksinca dočekao srdačno Fridriha Bar-barosu koji je, takođe, kao templar krenuo u Jeru-salim u oslobađanje Isusovog groba od muslimana. Taj susret Fridriha Barbarose i Nemanje smatramo veoma važnim istorijskim, pa i templarskim doga-đajem tako da smo na tom mestu podigli i spo-menik koji sam ja lično i otkrio." [2]

..............................
[1] Albert G. Mackey, An Encyclopedia of Freemasonry, Vol. I; New York and London: The Masonic History Company, 1921, pg. 3.
[2] Dragoslav Pavlović, veliki majstor Velike nacionalne lože Srbije, I Nemanja je bio Templar, 17. juna 2010., NIN br. 3103.

No comments: