Sunday, August 29, 2021

TRANSHUMANIZAM JE IDEOLOGIJA CRKVE

"Tamo gdje je Gospod prisutan, tamo se neprestano dešava čudo. Tamo se neprestano pobeđuje poredak prirode. Tamo živimo već sada i ovde tajnom Carstva nebeskoga, a Gospod je prisutan svugde. Prisutan je u nama." (Patrijarh Porfirije, propovijed na liturgiji u hramu Svetih Kirila i Metodija u Ljubljani, 22. avgusta 2021.)

ZAKLJUČAK: IZA PROMIJENA PRIRODNIH ZAKONA STOJI CRKVENI ISUS, TJ. SATANA:


Sta, kako? Zar Gospod nije uspostavio poredak prirode pri stvaranju svijeta i zašto bi Gospod pobeđivao svoj vlastiti poredak prirode? Eeee, tu leži zec: Profiterijev "Gospod" je taj koji pobeđuje Gospodnji poredak prirode i evo dokaz u citatu ispod:
"PODGORICA - Podgoričanin Marko Bojanić, muškarac rođen kao žensko, nakon više od tri decenije bolnog i skupog liječenja i četiri operacije, konačno je ostvario svoj san: promijenio je pol i vjenčao se sa Snežanom s kojom sada živi u Rimu, planira budućnost i - djecu.
Svadba je, kaže, dosta koštala, ali Snežana je to zaslužila i mnogo više, tvrdi Marko i objašnjava da su na svadbi bili angažovani brojni crnogorski muzičari, folklorno društvo sa Cetinja i dekorateri iz inostranstva. Marko je jedan od četvorice crnogorskih transdžendera koji, nakon četiri operacije transformacije tijela, sebe smatra uspješnim i srećnim čovjekom i o tome priča otvoreno. Jedino što ne želi da pominje ime dato mu po rođenju. Namjeru da imaju i crkveno vjenčanje nisu ostvarili iz tehničkih razloga.
Podgorički paroh, protojerej Velibor Džomić, međutim, kaže da osobe, koje su usljed medicinske opravdanosti promijenile pol, imaju sva prava na korišćenje "darova Crkve Hristove, od krštenja do pričešća", s tim što su obavezni da blagovremeno o tome obavijeste sveštenika i podnesu valjanu medicinsku dokumentaciju. Džomić, koji je stručnjak za crkveno pravo, kaže da je to zvanični stav Mitropolije crnogorsko-primorske, odnosno Srpske pravoslavne crkve (SPC) od 1986. godine, a formulisao ga je patrijarh Pavle, kao episkop raško-prizrenski.
Promjena pola ne predstavlja uobičajenu pojavu, pa se očekuje da sveštenik dobije medicinsku dokumentaciju iz koje se vidi da do toga nije došlo iz hira već zbog medicinske opravdanosti, objasnio je Džomić.
Marko je u svojoj ispovijesti prethodno iznio golgotu koju je prolazio od rođenja - od očeve mržnje i prezira čitave porodice do današnje, kako tvrdi, poptune sreće." (Izvor: Nezavisne novine, Pravoslavna crkva priznaje promjenu pola, Agencije, 17.08.2009 21:52)



....................
Izvori:





No comments: