Friday, August 27, 2021

DUH ISTINE I DUH LAŽI

"U početku stvori Bog nebo i zemlju. A zemlja bješe bez obličja i pusta, i bješe tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom." (Postanje,1,1-2)
To je biblijski početak stvaranja svijeta i tu su samo dvoje: Duh Božji i voda, muški stvaralački princip i ženski stvaralački princip, muško iznad ženska, dake stvaranje može da počne. A gdje je sin Božji Isus Hristos, gdje je crkveni “predvječni Isus”? Nema Isusa, vidite da ga nema!
"A kad dođe utješitelj, koga ću vam poslati od oca, Duh istine, koji od oca izlazi, on će svjedočiti za mene." (Jovan,15,26)
"Bog je duh; i koji mu se mole, duhom i istinom treba da se mole." (Jovan,4,24)
Dakle je samo jedan Bog Duh i nije bilo sina kao Duha.
Prvo vidljivo što je stvoreno od Božijeg Duha i vode je svjetlost i crkva je tu svjetlost u egzoterijskom, tj. lažnom smislu pretvorila u Isusa, “sina Božijeg od Oca rođenog pre svih vijekova”.
Da utvrdimo još jednom da nema sina prije svih vijekova, ne postoji:
"U početku stvori Bog nebo i zemlju. A zemlja bješe bez obličja i pusta, i bješe tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom."
Tako dogmat crkve da je kroz Isusa stvoren svijet nije istina i laž je, te iz toga slijeda da su crkveni masoni laž, Novi zavjet laž, crkveni Isus laž, crkva laž, hrišćanstvo laž!

No comments: