Tuesday, June 4, 2024

BETONSKI BLOKOVI PIRAMIDE

 
 
 
 
Kameni pod hrama ispred Velike piramide. Pogledajte spoj bazaltnog bloka i prirodne krečnjačke podlogei: bazalt se upio u svaki poru krečnjaka, što je jasan i neoboriv dokaz da je bazalt tu izljeven kao beton. 

Kvarc se nalazi u mnogim stijenama, uključujući granit. Na Mohovoj skali tvrdoće (Moh's scale) od 1 do 10 talk je na broju 1, staklo na broju 6 i dijamant na broju 10), a granit se nalazi između brojeva 6-7.

Zbog tvrdoće minerala koji sačinjavaju granit, pored vode za rezanje, bušenje i poliranje granita pot-reban je dijamantski alat koji je moguće napraviti samomodernim tehnološkim procesom.

Sve priče o tome kako su stari Egipćani obrađivali granit bakarnim alatom za razumne ljude zaista su besmislene. Zašto nikad niko od zvaničnih egip-tologa nije na praktičnom primjeru pokazao kako se bakarnim alatom siječe, buši i polira granit? Zašto to ne urade i pokažu? Zato što i sami znaju da je to nemoguće, ali eto, njihova laž kod nekih prolazi kao istina. Pogledajmo šta o bazaltnoj podlozi bivšeg hrama pred Velikom piramidom piše F. Petrie:

"Bazaltni pločnik je veličanstveno djelo, koje pokriva više od trećine ejkra (acre). Blokovi bazalta su svi rezani i uklapaju se zajedno; oni leže na podlozi vapnenca". [1]

Na fotografijama je prikazana savršena veza između bazaltnog pločnika i prirodne krečnjačke podloge. Pogledajte spoj bazaltnog bloka i prirodne krečnjačke podlogei: bazalt se upio u svaki poru krečnjaka, što je jasan i neoboriv dokaz da je bazalt tu izljeven kao beton. Zvanični egiptolzi ovo namjerno prećutkuju iako je očigledno da je bazalt kao tečni beton izljeven na hrapavu prirodnu podlogu i upio se u sve neravnine krečnjačke podloge. Iako je svakom normalnom jasno da je se radi o betonu, zvanična vjera idiota, koju nazivaju zvanična nauka, tvrdi da su ovo prirodni kameni blokovi, jer kriju od naroda ko je i kada pravio piramide Gize. Vanzemaljci, naravno!

Biblijski bogovi su Vanzemaljci i oni su dan-danas prisutni na Zemlji, a ljudski susreti sa njihovim letilicama sve su učestaliji. Moguće je da jedna vrsta njih, reptiloidi, tkz. Zvijer iz mora, stoji iza vrha iluminatske ekipe ideologije transhumanizma, transgenderizma i Novog svj. poretka.
..............................
[1] W. M. Flinders Petrie, The Pyramids and Temples of Gizeh, London, 1883, p. 46.

No comments: