Saturday, August 31, 2024

PITANJE O POTKI VJEČNOG ŽIVOTA I ODGOVOR

Pitanje:
"Pozdrav Viduša... Pročitao sam tvoj zadnji post. In-teresuje me da li imaš saznanja, postoji li u dana-šnjem trenutku sveta, učenje ili znanje, a da mu je potka na dobroti, plemenitosti i uzvišenosti?"
Odgovor:
"Zdravo, ljudino! Odgovor na pitanje upravo je u tvom pitanju, dakle odgovor znaš i svi to znaju, ali zbog i radi lične sebičnosti i sebičnost svojih zlih vođa ljudi ne služe Bogu i svrsi svog postojanja, nego služe zloj sebičnosti pretvorenoj u Boga svoje lične i kolektivne vjere, tj. ideologije.
Učenje o dobroti, plemenitosti i uzvišenosti od Bo-ga je data ljubav ne samo čovjeku, nego svemo što re rađa i produžava vrstu. U ljubavi nema sebičnost, ona čini dobra djela i žrtvuje se za druge sve do vlastite smrti svog ovozemaljskog tijela.
Gdje je kroz istoriju bila ljubav? Gdje je danas ljubav? Gledajmo svijet, gledajmo svoje okruženje, svoju rodbinu, svoju braću, sestre, članove poro-dice? Gdje je danas ljubav? Nigdje ljubavi, nema ljubavi, nestalo ljubavi. Iako je vjernika sve više i zla sve više, kako to može biti?
Može biti i vidite da je tako, jer su to lažne vjere, vjere sebičnosti, zemaljske ideologije stvorene radi lične materijalne koristi. Svoju ljubav oni su u sebi ubili, jer su tako od malih nogu od zlih vođa vješto osmišljenim lažima naučeni, poludili su i zla čine.
Ljubav ne traži vjerske knjige, ljubav ne traži zidane hramove ni sveštenike. Savjest naša je pravi sveš-tenik, duša naša jedini je hram Božiji sa Suncem Ljubavi koje dobrotom zrači i dobra djela zemljom tvori. To Sunce Ljubavi što dobra djela tvori jedino je spasonosno pričešće vječnog života. Sve drugo je zabluda, prevara i laž.
Dakle, prijatelju, sve stare i sve današnje vjere sa svojim propisima i ritualima jesu laži, prevare i za-blude. U te laži, prevare i zablude spadaju i juda-izam i hrišćanstvo i budizam i hinduizam i islam i ateizam i đavolja su tvorevina, đavoli ih vode i đa-volja djela oko sebe po svijetu tvore.
Bog nema religiju, Bog je Ljubav.

No comments: