Saturday, April 8, 2023

KAD NJIHOVO ZLO POSTANE "MISTERIJA"



“Utvrđeno je da istorije Meksika i Perua, kao i pre-danja Trokuoiza i drugih plemena Sjeverne Ame-rike, ilustruju ranu historiju Hetita." [1]
“Sasvim je moguće, kako su neki pisci tvrdili, da su stigli u Novi svijet prije početka hrišćanske ere, po-nijevši sa sobom svoj čudan sistem konvencionalnih hijeroglifa, koji je zbunio mnoge istraživače, a odaje odnos prema kipovima pronađenim na Uskršnjim ostrvima i prema najstarijim kineskim simbolima. Ova plemena su sa sobom donijela i tradicije koje se odnose na drevni period hetitske prevlasti u Egiptu, Palestini i Kaldeji.” [2]
“Među njihovim rezbarijama nalazimo prikaze slona i lava, životinja koje nisu postojale u Americi.” [3]
Njihova je velika laž o starosti svetilišta Gobekli Te-pe, kao što je laž da ne znaju ko je gradio hramove, monolitne zidine i piramide po Americi. Sve što je u prvim naletima konkvistadora našla, Rimokatolička crkva je prvo opljačkala, zatim razorila, pokupila materijalne dokaze i zatrla i sve ljude koje je stigla pobila.
..............................
Hetski hijeroglifi: Emmanuel Laroche, Les Hiéro-glyphes Hittites, Première partie L'écriture; Édi-tions du Centre national de la recherche sci-entifique, Paris, 1960, p. 97, 129, 223.

[1] John Campbell, The Hittites: their inscriptions and their history, Vol. II; Toronto: Williamson & Co., 1890, p. 340.
[2] Ib.
[3] Albert Churchward, The signs and symbols of primordial man; London: Swan Sonnenschein & Co., LMT; New York: E. P. Dutton & Co., 1910, p. 222.

No comments: