Thursday, November 24, 2022

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA PRIZNAJE PROMJENU POLA




"Pravoslavna crkva priznaje promjenu pola 

PODGORICA - Podgoričanin Marko Bojanić, muškarac rođen kao žensko, nakon više od tri decenije bolnog i skupog liječenja i četiri operacije, konačno je ostvario svoj san: promijenio je pol i vjenčao se sa Snežanom s kojom sada živi u Rimu, planira budućnost i - djecu.

Svadba je, kaže, dosta koštala, ali Snežana je to zaslužila i mnogo više, tvrdi Marko i objašnjava da su na svadbi bili angažovani brojni crnogorski muzičari, folklorno društvo sa Cetinja i dekorateri iz inostranstva. Marko je jedan od četvorice crnogorskih transdžendera koji, nakon četiri operacije transformacije tijela, sebe smatra uspješnim i srećnim čovjekom i o tome priča otvoreno. Jedino što ne želi da pominje ime dato mu po rođenju. Namjeru da imaju i crkveno vjenčanje nisu ostvarili iz tehničkih razloga.

Podgorički paroh, protojerej Velibor Džomić, međutim, kaže da osobe, koje su usljed medicinske opravdanosti promijenile pol, imaju sva prava na korišćenje "darova Crkve Hristove, od krštenja do pričešća", s tim što su obavezni da blagovremeno o tome obavijeste sveštenika i podnesu valjanu medicinsku dokumentaciju. Džomić, koji je stručnjak za crkveno pravo, kaže da je to zvanični stav Mitropolije crnogorsko-primorske, odnosno Srpske pravoslavne crkve (SPC) od 1986. godine, a formulisao ga je patrijarh Pavle, kao episkop raško-prizrenski.

Promjena pola ne predstavlja uobičajenu pojavu, pa se očekuje da sveštenik dobije medicinsku dokumentaciju iz koje se vidi da do toga nije došlo iz hira već zbog medicinske opravdanosti, objasnio je Džomić.

Marko je u svojoj ispovijesti prethodno iznio golgotu koju je prolazio od rođenja - od očeve mržnje i prezira čitave porodice do današnje, kako tvrdi, poptune sreće." (Agencije 17.08.2009 21:52;

https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Pravoslavna-crkva-priznaje-promjenu-pola/45032 )

Učitelji po kanadskim i američkim školama vrbuju djecu od predškolskog i školskog doba svih uzrasta za promjenu pola i to je već veliki medicinski biznis postalo. Nemojte se čuditi ako i vama u Srbiji to uvedu, jer već imaju javnu podršku SPC.

I zapamtite: ako vrbovano dijete nakon mnogih nagovaranja pod pritiskom zlikovaca pristane, roditelji nemaju pravo da mijenjaju "želju" djeteta. Naravno, to je samo sakaćenje djece promjenom izgleda polnog organa i hormonskim "terapijama" i silikonima, jer biološki DNK u tijelu i tijelo ne mogu se transformisati i tijelo i dalje ostaje ono što je razvojem i rođenjem bilo.

Još je apostol Pavle najavio Novi svj. poredak i transrodnost kao njegovu ideologiju govoreći da za crkvu budućeg vremena neće biti posebnog naroda, niti će biti muška i ženska nego će svi biti isto:

“Nema tu Jevrejina ni Grka, nema roba ni gospodara, nema muškoga roda ni ženskoga; jer ste vi svi jedno u Hristu Isusu.” (Galatima,3,28)

Čak su osmislili i ženskog Isusa pod imenom Sveta Sofija. To je muško-ženski Isus sa crkvenih fresaka i ikona: dvopolni muško-ženski “Bog”. Postoje i freske ženskog Svetog Trojstva. Takav je i judejski Jahve, dvopolni otac Isusov, koji je, po tvorcima hrišćanstva, rodio Isusa:

“Eda li ja, koji otvaram matericu, ne mogu roditi? veli Gospod: eda li ću ja, koji dajem da se rađa, biti bez poroda? veli Bog tvoj.” (Isaija 66,9)

“Takav se jezik ne bi mogao tumačiti bez tipova na kojima se temelji. To je jedan model opisivanja dvojnog bića jednog ili oba pola, koji odgovara ženskim ‘sisama’ ‘Sina čovječijeg’, navodnog Mesije ‘Otkrivenja’. U fragmentu koji citiraju dva Klimenta* to nam je rečeno: ‘Na pitanje Salome kada će doći njegovo kraljevstvo, Gospod je odgovorio: ‘Kad budete pogazili odjeću srama (mistično, kada žena prestane imati menstruaciju), kada će dvoje biti kao jedno, kada ono što je spolja bude kao ono što je unutra, i kada muško sa ženskom ne bude ni muško ni žensko’.” [1] 

Da, to je ono što je apostol Pavle rekao ”… nema muškoga roda ni ženskoga…” Ima li neko da nije čuo moderni izraz izopačenosti "rodna neutralnost" (engleski "gender neutrality")?

“Pavle identificira doktrinu ovog jedinstva u dvojedinstvu, mitskom Hristu, kada kaže: ‘Nema tu više ni Židova ni Grka, nema više ni roba ni slobodnjaka, nema više ni muškoga roda ni ženskoga, jer sve vi svi jedno u Hristu Isusu,’ koji je bio dvopolno biće, Alfa i Omega.” [3] 😉✋ 

Prvi od ona dva Klimenta je crkveni svetititelj papa Kliment (Clement of Rome, 35 - 99 n. ere), nasljednik apostola Petra i to je napisao u 12. glavi Druge poslanice.  Drugi je Kliment Aleksandrijski (Titus Flavius Clemens or Clement of Alexandria, 150-215 n. ere) u svojoj Stromati, III,12. [2] Oba Klimenta su Jevreji, jer crkvu i jesu osnovali Jevreji, odnosno jevrejski vavilonski ezoteristi, vavilonski masoni Tame.

Zapamtite: ovo je posljedak svijeta, a Velika piramida kaže da je neki veliki prevrat čovječanstva između 2035-2070.

…………….

[1] Gerald Massey, The Natural Genesis, Vol. I; London: Williams and Norgate, 1883, pg. 517.
[2] Ibid.
[3] Ibid.

No comments: