Thursday, November 17, 2022

THIS IS A MESSAGE FOR EVERYONE

No matter what religion you belong to, this is a message for everyone!

Dear friends! For two years now we have been witnessing a global coup d'etat in which financial and ideological elite have succeeded in seizing control of part of national government, public and private institutions, the midia, the judiciary, politicians, and religious leaders. All of these, without dinstinction, have become enslaved to these new Masters who ensure power, money and social affirmation to their accomplices. Fundamental rights, which up until yesterday were presented as invaluable, have been trampled under foot in the name of an emergency. Today, a health emergency, tomorrow, an ecological emergency, and after that, an Internet emergency.

https://rumble.com/vwr8in-archbishop-carlo-maria-vigano-calls-for-resistance-against-new-world-order.html?fbclid=IwAR3082dPJGdGNX3X1SVWIZjDf-9Wv4vYGJZOKZuoshhQpdAnnr4arjLoUuo

P.S. These two videos are already blocked on Facebook!


Na Facebook ova dva videa već su blokirani


BEZ OBZIRA KOJOJ VJERI PRIPADATE, OVO JE PORUKA ZA SVE
(odlomak iz govora)
Dragi prijatelji!
Već dvije godine svjedoci smo globalnog državnog udara u kojem je finansijska i ideološka elita uspjela da preuzme kontrolu nad dijelom državne vlasti, javnim i privatnim institucijama, medijima, sud-stvom, političarima i vjerskim vođama. Svi su oni, bez razlike, postali robovi ovih novih Gospodara koji svojim saučesnicima osiguravaju moć, novac i društvenu afirmaciju.
Osnovna prava, koja su do jučer predstavljana kao neprocenjiva, pogažena su u ime vanrednog stanja. Danas hitna vanredna zdravstvena situacija, sutra ekološka vanredna situacija, a nakon toga hitna vanredna situacija na Internetu.
Ovaj globalni državni udar lišio je građane svake mogućnosti odbrane. Pošto su zakonodavna, izvršna i sudska vlast saučesnici u kršenju zakona, pravde i svrhe zbog koje postoje. To je globalni državni udar, jer se ovaj zločinački napad na građane širi na cijeli svijet sa vrlo rijetkim izuzecima. To je svjetski rat u kojem su oni neprijatelji svih nas, čak i onih koji nesvjesno još nisu shvatili značaj onoga što se dešava. To je rat koji se vodi ne oružjem, već nelegitimnim pravilima, opakom, ekonomskom politikom i nepodnošljivim prirodnim pravima.
Nadnacionalne organizacije, u velikoj mjeri finansirane od zavjerenika ovog državnog udara, miješaju se u vladu pojedinih nacija i živote i odnose milijardi ljudi. Oni to rade za novac, svakako, ali još više... da bi centralizirali vlast i uspostavili planetarnu diktaturu. To je Veliki reset Svjetskog ekonomskog foruma i Plan 2030 Ujedinjenih nacija. To je plan Novog svetskog poretka u kojem svjetska Republika republika porobljava sve, a religija čovečanstva poništava vjeru u Hrista.
Pred ovim globalnim državnim udarom potrebno je formirati međunarodni antiglobalistički savez koji okuplja sve one koji žele da se suprotstave diktaturi, koji nemaju nameru da postanu robovi bezlične moći, koji ne zele da se odreknu svojog vlastitog identiteta, svoje vlastite licnosti, svog vlastitog religijskog vjerovanja. Pošto je napad svjetski, i odbrana mora biti svjetska.
Pozivam vladare, političare i vjerske vođe, intelektualce i sve ljude dobre volje, pozivam ih da se ujedine u savez koji pokreće antiglobalistički manifest, pobijajući tačku po tačku greške i izvitoperenosti ove distopije Novog svetskog poretka i predlaganje konkretnih alternativa za politički program inspirisan opštim dobrom, moralnim principima hrišćanstva, tradicionalnim vrijednostima, zastitom zivota i prirodne porodice, zastite poslovanja i rada, promociju obrazovanja i istrazivanja i postivanje stvaranja.
Ovaj antiglobalistički savez moraće da okupi nacije koje nameravaju da izbegnu pakleni jaram tiranije i potvrde sopstveni suverenitet, formiranje sporazuma o međusobnoj saradnji sa nacijama i ljudima koji dijele stav i zajedničku čežnju za slobodom, pravdom i dobrotom, Moraće osuditi zločine elite, identificirati odgovorne, prijaviti ih međunarodnim sudovima i ograničiti njihovu pretjeranu moć i štetni uticaj. Moraće spriječiti djelovanje lobista prije svega borbom protiv korupcije državnih službenika i onih koji rade u službama informisanja zaleđivanjem kapitala koji služi za destabilizaciju društvenog poretka.
U nacijama čije su vlade potčinjene pomenutoj eliti moći će da osnuju narodni pokret otpora i odbore nacionalnog oslobođenja, uključujući predstavnike svih sektora društva koji predlažu radikalnu reformu politike inspirisane zajedničkim dobrom i gorljivo protivne neo-maltuzijanskom projektu globalističke agende.
Pozivam sve one koji žele da brane tradicionalno hrišćansko društvo da se što prije sastanu na jednom međunarodnom forumu na kojem će se okupiti predstavnici raznih naroda da iznesu ozbiljan konkretan i jasan prijedlog. Apelujem na političke lidere i vladare koji brinu o dobru svojih građana. Živjeti izvan starog sistema političkih stranaka i logike koju nameće sistem koji robuje moći i novcu.

No comments: