Friday, November 19, 2021

PALI ANĐEO LUČONOŠA

IC XC ‘= ΦOC = SVJETLOST = LUČA

     Teolog Ortodoksne crkve je Justin Popović kaže:

     "Glavni, vrhovni duh zla naziva se u Svetom Pismu: satana (jevrejski: satan = protivnik, obmanjivač, đavo (διάβολος = klevetnik, opadač, Velzevul, kušač, Denica (ό ‘Εωσφόρος = Lucifer), Avadon, a ostali zli dusi nazivaju se: nečisti duhovi, duhovi zla, zli duhovi, besi, de-moni, anđeli Satane." (1)

U Septuaginti piše: ᾅδης καὶ ἀπώλεια φανερὰ παρὰ τῷ Κυρίῳ· πῶς οὐχὶ καὶ αἱ καρδίαι τῶν ἀνθρώπων; (Mudre izreke/Priče Solomonove,15,11).

Ovako je u prevodu Daničić-Karadžić: “Pakao je i pogibao pred Gospodom, akamoli srca sinova čovječijih.”

ᾅδης = AD = PAKAO

ἀπώλεια = ?

Po Karadžiću ἀπώλεια je POGIBAO, jer i Grci tvrde da to znači RAZORENJE, UNIŠTENJE (2), ali to je opis-no, a ne bukvalno značenje, jer ἀπώλεια je od dvije riječi izvedena: ἀπώ + λεια. Grcko ἀπώ nosi značenje ODVOJEN, ODBAČEN, ODSTRANJEN. To je sanskritskom APA (3), gotsko AF, anglosaksonsko i englesko OF (4). To značenje ἀπώ ima u  grčkom APO-KRIFA (odbačeni rukopis), APOGEJ (udaljen od Geje, tj. od Zemlje, grčki: ἀπόγεıος), APOSTROF (znak za skraćeno napisanu riječ). Grćko ἀπό isto je grčkom ἀπώ i znače ODVOJEN, a nosilac značenja je korijen ἀπ- (5). Tako grčko ἀπόστολος (APOSTOL gdje στό-λος bukvalno znači SREDSTVO (6).

    Savremeno grčko λεία znači GLAČALO KAMENA, POLIR, SJAJILO (7). Grčko λεια u ἀπώλεια potpuno odgovara srpskom LEJA, gredica. Svaka LEJA je USKI PRAVAC, TRAKA, LINIJA: svaka Sunčeva ZRAKA je LEJA, TRAKA, LINIJA. Korijen LE- je u srpskom LEK, LETO, LEPO, LETVA, LESKA (ovo su ekavski oblici, a ikavski su sa LI-, dakle je LE- = LI-: LIJA, LIK, LITO, LIPO, LITVA, LISKA).  

     U grčkom λειόω, koje znači GLADAK, UGLAČAN (8), korijen je λει- (LEJ-). Sve što je GLATKO ujedno je i SJAJNO. Grčko λειόβάτος je RIBA (9) sa bukvalnim značenjem  ZRAKA. Korijen λε- je u grčkom λειρός sa značenjem SVIJETAL, BLIJED (10), a u grčkom λείριον da riječi značenje BIJELI LJILJAN (11), jer grčko ίρι  upućuje na iris (12), glasnika bogova, peruniku.

     Dakle ἀπώλεια je PALA ZRAKA, PALA BJELINA, PALI SJAJ i to je PALI AĐEO:

     “I imahu nad sobom kralja anđela bezdana, kojemu je ime hebrejski Abadon, a grčki Apolion.” (Otkrivenje,9,11)

     I sad je veliko pitanje: ko je taj PALI ANĐEO?

     Palog andjela zovu DENICA ili DANICA. Isus iz Jovanogov otkrivenja ovim riječima naziva sebe DANICA:

     "Ja Isus poslah anđela svojega da vam ovo posvjedoči u crkvama. Ja sam korijen i rod Davidov, i sjajna zvijezda Danica." (Otkrivenje,22,16)

     U 12. pasusu 14. glave Knjige proroka Isaije ovako piše:

     "Kako pade s neba, zvijezdo danice, kćeri zorina? kako se obori na zemlju koji si gazio narode?" (Prevod: Daničić-Karadžić)

     "Kako si ti pao s neba, Zvijezdo sjajna, Sine Zore? Kako si se ti sunovratio na zemlju, ti koji si srozavao narode,..." (Prevod: Tomislav Dretar)

     "Kako pade sa nebesa, Svjetlonošo, sine Zorin? Kako li si oboren na zemlju, ti, vladaru naroda?" (Prevod: Jeruzalemska Biblija)

     "Kako si pao s neba, Svjetlonošo, sine Zorin! Kako si razmrskan na zemlji, ti koji oslabljuješ narode.” (Pre-vod: Ivan Šarić)

     a) grčki (Septuaginta Biblija): "πῶς ἐξέπεσεν ἐκ τοῦ ἐκ τοῦ ὁ ἑωσφόρος ὁ πρωΐ ἀνατέλλων.”

     b) engleski (King James Bible): “How art thou fallen from heaven, O Lucifer, son of the morning!”

Grčko ἑωσφόρος (heōsphoros) znači nosač svjetla donosilac) svjetla, Lucifer, Lučonoša, Svjetlonoša, Sa-tana, Sotona. U Otkrivenju doslovno piše: "Ja Isus poslah anđela svojega da vam ovo posvjedoči u crkvama. Ja sam korijen i rod Davidov, i sjajna zvijezda Danica." (Otkrivenje,22,16) I šta ovdje može biti nejasno? Možemo samo odbaciti zdrav razum i praviti se ludi, iako i crkva tvrdi da je Danica PALI ANĐEO, Satana:

    "Drugi uzročni faktor, protivnik Božji – jeste satana sa njegovim mnogim otpalim duhovima. On je lični krivac i uzročnik svakoga zla. Otkako je kao Danica pao sa visoke slave 'pomazanog heruvima' u duboku tamu pakla – on neprekidno seje zlo i greh u svaki Božji stvor, osobito među ljude." (13)

DANICA je LUČNONOŠA, grčki Εωσφόρος. Na nekim freskama 6. vijeka oko Isusove glave piše ΦΟC, što znači SVJETLOST, dakle je Isus SVJETLONOŠA, tj. LUČONOŠA i on je CAR SLAVE, tj. CAR SVJETLOSTI. On je ujedno i FOSFOR, grčki ϕοσϕόρος sa značenjem NOSAČ SVJETLA, DONOSAČ SVJETLA, DAVALAC SVJETLA (14). I evo šta apostol Jovan kaže za Isusa: “Svjetlost zasvijetli u tami; ali tama ga ne obuze.” (Jovan,1,5)

      "Ja sam došao da bacim oganj na zemlju; i kako bi mi se htjelo da se već zapalio!" (Luka,12,49)

I zaista, hronologija Velike piramide kazuje kraj našeg svijeta između 2035-2070, a apostol Petar tvrdi da će sva Zemlja i sve na njoj da izgori u ognju:  “Ali će doći dan Gospodnji kao lupež noću, u koji će nebesa s hukom proći, a stihije će se od vatre raspasti a zemlja i djela što su na njoj izgorjeće.” (2.Pe-trova,3,10)

    Šta će uzrokovati ovu vatru i kraj svijeta? Uzrokovaće masonski LUČONOŠA preko svojih služitelja masona, kojima je on naredio globalno istrijebljenje čovječanstva kroz otrovne “vakcine  protiv COVID-19”, a termin “COVID-19” je kodirani masonski kabalisticki broj 72.

     I na kraju ove Isusove riječi:

     “Zar ne vjeruješ da sam ja u ocu i otac u meni? Riječi koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego otac koji stoji u meni on tvori djela.” (Jovan,10,14)

...............

Ulogujte se u Facebook: 

https://www.facebook.com/RoDaniels313/videos/413721380242803

…...........................

     (1) Justin Popović, Dogmatika Pravoslavne crkve, Tom I, Deo drugi, Odeljak prvi, Odnos Boga prema tvari - Bog kao Tvorac sveta, 32. O zlim dusima.
     (2) Henry George Liddell and Robert Scott, A Greek-English Lexicon; Oxford: The Clarendom Press, 1883, pg. 210.
     (3) Ibid. pg. 47.
     (4) Walter William Skeat, An Etymological Dictionary of the English Language, Oxford: The Clarendon Press, New York: Mcmillan & Co., 1893, pg. 28.
     (5) Henry George Liddell and Robert Scott, Ibid. pg. 175,210.
     (6) Ibid. pg. 1433.
     (7) Ibid. pg. 881.
     (8) Ibid. pg. 882.
     (9) Ibid. pg. 881.
     (10) Ibid. pg. 882.
     (11) Ibid.
     (12) Ibid. pg. 708.
     (13) Nikolaj Velimirović, Pravoslavna Crkva i uzročnost u svetu – knjiga br. 3 (8. dio), Glas Crkve, Valjevo, 1996. (Internet izdanje Svetosavlje.org. Objavljeno: 26. oktobar 20.
     (14)
Walter William Skeat, Ibid. pg. 440.

 

No comments: