Tuesday, February 17, 2015

NOVI ZAVJET I ASTROLOGIJA

Zodijački krug na srednjevijekovnoj fresci pravoslavne crkve (sve slike uvećaj klikom na iste). Na slici je Sunce koje iz Ovna ulazu u sazviježđe Ribe kako je bilo u vrijeme Hristovog rođenja.
 
      Hrišćani govore da se hrišćanska crkva ne bavi astrologijom, jer je to, kažu, đavolja demonska nauka i  kao takvu crkva zabranjuje astrologiju. Ali pogledajmo ovo:

     "A pred veče pristupiše k Njemu učenici Njegovi govoreći: Ovde je pusto mesto, a dockan je već; otpusti narod neka ide u sela da kupi sebi hrane.
A Isus reče im: Ne treba da idu; podajte im vi neka jedu.
A oni rekoše Mu: Nemamo ovde do samo pet hlebova i dve ribe.
A On reče: Donesite mi ih ovamo.
I zapovedi narodu da posedaju po travi; pa uze onih pet hlebova i dve ribe, i pogledavši na nebo blagoslovi, i prelomivši dade učenicima svojim, a učenici narodu.
I jedoše svi, i nasitiše se, i nakupiše komada što preteče dvanaest kotarica punih." (Mat.14,15-20)

Krug zodijaka sa 12 dijelova.
 
     Pet hljebova, dvije ribe i dvanaest kotarica!? Na prvi pogled tu nema ništa neobično, osim čuda za obični narod. Ali, ima, ima! Zodijak je krug izdijeljen na 12 sazviježđa. Pošto je zodijak krug, svakom od ovih 12 sazviježđa pripada jedan mali  isječak kruga i to je jedna "kotarica".
     Šta su pet hljebova? Evo šta: krug ima 360 stepeni. Podijelimo broj 360 na pet dijelova:
360 : 5 = 72
Šta je broj 72? Za 72 godine Sunce se kroz krug zodijaka pomjeri za 1 stepen i da bi prošlo kroz jedno sazviježđe od 30 stepeni, Suncu je potrebno oko 2160 godina. Po Bibliji Judeji su proveli u egipatskom ropstvu 430 godina: 430 x 5 = 2150 godina (samo deset godina manje od 2160 godina, a 2150 x 72 = 215800 godina što mnogi uzimaju kao potrebno vrijeme punog kruga precesije ekvinocija).
     Šta su dvije ribe? To je sazviježđe Ribe u koje je Sunce iz sazviježđa Ovna nastupilo početkom proljeća pred početak hrišćanske ere.
      Idemo dalje:
     "I posla Petra i Jovana rekavši: Idite ugotovite nam pashu da jedemo.
A ovi Mu rekoše: Gde hoćeš da ugotovimo?

A On im reče: Eto kad uđete u grad, srešće vas čovek koji nosi vodu u krčagu; idite za njim u kuću u koju on uđe,
I kažite domaćinu: Učitelj veli: gde je gostionica gde ću jesti pashu s učenicima svojim?
I on će vam pokazati veliku sobu prostrtu; onde ugotovite.” (Luka,22, 8-12)

     O čemu se ovdje radi? Radi se o sazviježdju Vodonoše: čovjek koji nosi krčag sa vodom. To je simbolika vremena susreta sazviježdja Ribe i Vodonoše (Vodolije), vrijeme pashe. Šta je pasha? Pasha je starobiblijski  judejski   praznik kao uspomena na dan kad je Mojsije poveo Judeje iz egipatskog ropstva u slobodu obećane zemlje. To je prva pasha. Postoji i druga Pasha: hrišćanska pasha koju slave hrišćani kao uspomenu na dan Hristovog vaskrsenja (velika odaja je svijet i vlast Novog svj. poretka). O kojoj se pashi simbolično govori pri spominjanju sazviježdja Vodonoše? Govori se o trećoj Pashi na kraju svijeta. E, sad je tu veliki problem: da li je ova treća pasha judejska ili hrišćanska, odnosno da li je to tajni znak apostolima Judejima, ili je tajni znak i hrišćanima? Posto su hrišćani zabranili bavljenje astrologijom, dakle se njih to zvanično ne tiče, jer i vrh crkve ovo krije od naroda. A da li ih se tiče tajno, nezvanično, sad ćemo i to vidjeti!



Kopija stranice knjige "Moral i dogma" A. Pajka, gdje Pajk tvrdi da je doba Ribe nastupilo 300 godina prije početka hrišćanske ere, a doba Vodonoše (Vodolije) 1872. godine.

     Kad je nastupilo doba Ribe? Rekli smo da je to bilo prije početka hrišćanske ere. Prvi koji je opisao prelazak Sunca  iz sazviježdja Ovna u sazviježdje Ribe na prvi dan početka proljeća (precesija ekvinocija) je Grk Hipar (Hipparchus of Nicaea) oko 150 godine st. ere. Računajući po biblijskoj hronologiji stvaranja svijeta Sunce je u doba Ribe uslo sredinom 148. godine prije hrišćanske ere. Albert Pajk (Albert Pike) u svom čuvenom djelu "Moral i Dogma"  kaže da je doba Ribe nastupilo 300 godina prije hrišćanske ere. Albert Pajk je vrsni poznavalac istorije uporedne religije i astrologije i kao takav postao je veliki učitelj masona, te njegove tvrdnje  ne bismo smjeli zanemariti.

     Ako je doba Ribe nastupilo 300 god. prije hrišćanske ere, onda je doba Vodolije nastupilo nakon 2160 godina od tada i to pada na 1860. godinu. Doba Vodolije opisano je kao doba velikih istorijskih preokreta i napredak čovječanstva, ali i vrijeme treće pashe. Ako je Pajkova tvrdnja bila masonima istina, onda je to dovelo do velikih istorijskih promjena na zemlji. Pogledajmo:
- industrijska revolucija počinje oko 1760, da bi se razbuktala između 1820-1840. godine,
- SAD osnovane su 1776. godine i do 1783. god. vodi se i dobija rat za nezavisnost Amerike,
- Francuska buržoaska revolucija i obaranje feudalizma i monarha počinje 1789. godine,
- Napoleon pokušava da osvoji Rusiju 1812. godine,
- od 1861 u Americi počinje rat za ukidanje ropstva,
- prvi let aviona je 1902. godine,
- Prvi sv. rat počinje 1914. godine,
- u Rusiji počinje komunistička boljsevička revolucija i ukidanje ruske carevine,
- Drugi sv. rat počinje 1939. godine,
- prvi let satelita oko Zemlje je 1957. godine,
- prvi let na Mjesec je 1969. godine,
- prvi mobilni telefoni javljaju se 1975. godine,
- javni Internet starta oko 2000. godine, itd, itd... 
 
Ovako je bilo prije 325 godina: horizontalna linija je nebeski ekvator između sazviježđa Ribe i Vodonoše, a kosa linija je Sunčeva ekliptika. Tačka presijecanja ovih linija označava prvi dan proljeca na proljetni ekvinocij. Ispod linije nebeskog ekvatora stoje zvijezde sazviježđa Vodonoše (Vodolije).
 
      Dakle, ako računamo po Albertu Pajku, doba Vodolije (Vodonoše) nastupilo je 1860. godine, mada Pajk kaže da je to bilo 1872. godine. Ako računamo po Hipru, doba Vodonoše nastupilo je 2010. godine, a ako računamo po starobiblijskoj hronologiji, onda je to 2013. godina. Treća pasha i stanje u svijetu pokazuju da je to i judejska i hrišćanska pasha.
 
Crvena horizontalna linija pokazuje današnje mjesto nebeskog ekvatora koji je ušao u zvijezde Vodonoše, te je i tačka proljetnog ekvinocija danas u zoni ovog sazviježdja.
 
Godina 2000-ta: horizontalna crvena  linija je linija nebeskog ekvatora koja prelazi preko zvijezda Vodonoše, ali je tridesetih godina prošlog vijeka sazvijezđe Ribe prošireno na uštrb sazviježđa Vodolije kako bi se prikrilo vrijeme prirodnog nastanka doba Vodolije (vidite donju sliku).
 
Ovo je prirodni poredak: linija nebeskog ekvatora (crvena boja, 0 stepeni) prelazi preko zvijezda Vodolije (Vodonoše). Žuta tačka lijevo je  Sunce na proljetni ekvinocij (prvi dan proljeća).

Blizanci (Gemini) nalaze se u zoni bijele boje. Ljetni solsticij i prvi dan ljeta (crveni krstić): Sunce je ušlo u znak Bika (mapa neba iz 2000. godine).
 
Današnji astrolozi tvrde da se Sunce trenutno nalazi na 5 stepeni Blizanaca, I ovako bi trebalo da  bude mapa Blizanaca (prostor bijele boje). Tih 5 stepeni je bijeli prostor između crvene i plave linije. Međutim, na originalnoj mapi neba na prethodnoj slici jasno se vidi da prostor tih 5 stepeni ne pripada Blizancima, već Biku i Sunce se na ljetni solsticij nalazi u zoni Bika (crveni krstić).
 
Linija razdvajanja znaka Blizanaca i Bika jasno je vidljiva i vidimo da je u ovo naše vrijeme centralna tačka ljetnog solsticija u sazviježđu Bika.
 
Sunce u tački ljetnog solsticija na početku Bika. Proljetni ekvinocij sa prvim danom proljeća nastaje u tački 0 (nula, sasvim desno kod tačke Y) i ta tačka je u znaku Vodolije.
 
      Vidimo da je Sunce u ljetnom solsticiju već ušlo u sazviježđe (znak) Bika i od tačke ljetnog solsticija do tačke proljetnog ekvinocija mora biti tačno 90 stepeni: 30 stepeni Bika, 30 stepeni Ovna i 30 stepeni Ribe. Posto je Sunce sa ljetnim solsticijem već malo odmaklo od početka  zazviježđa Bika, za toliko je tačka proljetnog solsticija morala izaći iz znaka Ribe i ući u sazviježdje Vodonoše i to je jasno da je nastupilo doba Vodonoše, tj. Vodolije.
 
      Ali, kao sto se svo znanje krije od prostog naroda, tako je i vrijeme nastanka doba Vodonoše ukriveno od današnjeg naroda, te se nastanak ovog doba pomijera u budućnost za preko 300 godina. Živite u poretku Novog svj. doba i sami zaključite zašto se to radi i zašto se i ovako varaju ljudi i narodi.

No comments: