Monday, April 1, 2019

HRIŠĆANIMA ČAS VJERONAUKE O POBOŽNOSTI


Pravoslavna Rusija je odbacila staro "zimsko" računanje vremena i potpuno prešla na "ljetno" vrijeme. Od proljeća 2021. g. to će učiniti i sva hrišćanska Evropa, dakle se od svih Hristovih sljedbenika jedino još Isusov magarac drži Božijeg zakona njačući i dalje tačno u podne po starom vremenu:

"VIŠEGRAD - Šezdesetih godina prošlog vijeka selo Veletovo bilo je prepoznatljivo po magarcima.

Ove životinje, osim što su obavljale težačke poslove, često su zamjenjivale i časovnike. Tačno u podne, kad se iz škole vraćala prva smjena učenika iz Veletova, ispred skoro svake kuće 'javljali' su se magarci.

Prvo bi zanjakao otegnuto magarac na Previji, pa su ga onda slijedili oni ispod Ćorovine, sa Duba, Prljuše i Zabrana.

'Za nas je to u početku bio pravi doživljaj kad istovremeno njače desetak magaraca. Oni bi se kopitama ukopali u zemlju, malo iskrivili glavu na stranu, isturili njušku i skoro zaneseno, kao u transu, njakali isprekidano i veoma dugo', priča Radisav Tasić, koji je tada bio učenik škole u Veletovu.
...................................................................................................................
..................................................................................................................
..................................................................................................................
Njakanje magaraca u selima u kojima je tada rijetko koje domaćinstvo imalo sat 'veker' označavalo je podne, a bake su đake druge smjene u školi požurivale riječima: 'Poteci u školu - njaču magarad u Veletovu;...."


O vremenu četvrtog i posljednjeg bezbožnog cara pred kraj svijeta kaza prorok i ovo: " ... i pomišljaće da promijeni vremena i zakone;...." (Danilo, 7,25)

Eto ga, taj car je tu!

…………..…………...
Izvor citata:
http://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Veletovski-magarci-njacu-u-podne/221805?fbclid=IwAR0Gv-UgCQmoScUTcwJ9TESdmTzlO6vrzGyXD8Obg5Ni0Y9RAUyJT-LccNk

No comments: