Wednesday, May 10, 2017

SKITI SARBATI I BRIGI TRAČANI

Ovi sa turbanima su Sarbani (Afganistan i Pakistan-Indija) i porijeklom su Skiti.
 
         "1. Скити су се звали Сарбатима (Вадианус), за које Херодот каже да говоре искварено скитски. Сарбати су преци Словена (Пасхална хроника), исто, што и Меди, Рашани или Арији а главно су племе Германа (Прокопије). Од Сарбата су настали Анти, Венети и Словени (Јордан).
        2. Азио је старо име бригијског Сарда, културне престонице Истока и Запада по којој је добио име цео континент.
        3. Срби или Арији као општи народни називи имају преко 750 историјских имена, али, данашњих 12 народа имају веома млада имена (6-9 век), осим македонског (8 век ст. ере), што је име регије, као и руског имена које је скраћени облик имена Рашани или Расени (13 век ст. ере) са дериватима Руси, Раси, Роси." (Слободан М. Филиповић, ВЕЛИКА ТАРТАРИЈА -odlomak, FB-grupa "Zaveštanja predaka".
 
         Da razjasnimo neke stvari: ko su Skiti, a ko su Brigi? Skiti su potomci Gomerovog sina Aškenaza od kojeg potiču drevni originalni Nijemci i Vikinzi):
 
       "Sinovi Jafetovi: Gomer i Magog i Madaj i Javan i Tovel i Meseh i Tiras. A sinovi Gomerovi: Aškenas i Rifat i Togarma." (Stvaranje, 10,2-3)
 
         Skiti nisu bili domorodci Balkana, jer je njihov aškenaski rod iz Senare u Mesopotamiji otišao u pravcu Kavkaza, te su se Aškenazi umnožili sjeverno od Kavkaza po prostoru ruskih stepa i Sibira. Širili su se prema istoku i od njih potiču Korejanci, narod Laosa, dio Japanaca, Afganistanci i bijeli indijski Siki.
 
Crveni markeri su oblasti Tračana.
 
         Ko su Brigi? Brigi su Tračani ili Cimerijani od Gomerovog unuka Tiroša, sina Togarminog. Tračani su i Raseni (Etrurci) i Iliri i sve grane Cimerijana kasnije nazvanih Cimbrima i Keltima.
U 7. vijeku st. ere Skiti napadaju Cimerijane na Krimu i okolini. Cimerijani bježe ispred Skita u Malu Aziju (današnja Turska).
 
         Oko kraja stare i početka nove ere dio Skita živi u istočnoj tračkoj Dakiji. Bila je grupa Skita i medju Keltima u predjelima danasnje istočne Francuske. Njihi istoričari zovu Kelto-Skitima. Iz ove grupe Skita nastali su današnji Nijemci. Hristijanizacijom tu su počeli carovanja prvi njemački carevi i odatle je počelo ponjemčivanje keltske (tračke ili rasenske) Germanije.
 
         Od Skita i Tračana po istoku tračke Dakije i stepama Ukrajine nastali su Sloveni. Izmiješalo se tu još naroda od Mešeša, Tubala, Rifata i Tirasa. Od njih su postali današnji Rusi. Rusi jesu i od Rasena (Tračana), ali i su i od Aškenaza, Mešešovaca, Tubalaca i Rifatovaca, dok su Ukrajinci, Bjelorusi, Litvanci i Litvijci od većine Tračana (Rasena).
 
         U starini se Ural se zvao Rifaimskim planinama, po Rifatu od kojeg potiču Finci i Estonci i dio Rusa. Moskva je dobila ime po Mosohu (Mešešu). Ruski grad Tobolsk nosi ime po Tubalu. Bio je oko Kavkaza i narod Rušaš od Gomerovog sina Tirasa (ime slično imenu Togarminog Tiroša). Potomci Rušaša takođe su preci Rusa. Od većine tračkih Rasena i manjinskih Skita potiču današnji Rusini (tako su se donedavno zvali svi Ukrajinci).
 
         Onda od druge polovine 6. vijeka grupe slovenski ratnika počinju preko Dunava da upadaju na Balkan i osvajaju domorodce Tračane koji one nazivaju Sebrima i Vlasima. Tako je nastala slovenizacija Tračana (Kelta ili Ilira) i sve je to od bečko-berlinske istorijske škole nazvano Južnim Slovenima.
 
         U čemu je poenta: poenta je u tome što deretićevsko-serbonski pojedinci i organizovane grupe iz Srbije nameću mišljenje da je većina današnjih Srba porijeklom od SKITA SARBATA, a to istovremeno znači da većina današnjih SRBA NIJE DOMORODAČKOG BALKANSKOG PORIJEKLA, nego domorodačko pravo ćutke ispod ruke nude "Ilirima" Šiptarima.
 
         O ostalim Filipovićevim zabludama i istorijskim maštovitim subjektivnostima i šarlatanskim lupetanjima u navedenom članku nećemo ovaj put.
...........................

No comments: