Saturday, March 18, 2017

BRIONI

Brioni

         Govore strani i domaći državni istoričari novijeg i savremenog doba da su u jadranskom primorju živjeli Iliri koji su, kažu, bili preci današnjih Šiptara. Nije istina, lažu!
Ko su bili Iliri pokazaće i ime ostrva BRIONI. To su ona čuvena Titova ostrva u Jadranu kod Istre. Zašto su ostrva nazvana BRIONI i čija je to riječ? Pogledajmo: keltsko (gaelik) BRIONN znači LJEPOTA. (1)
 
         Oblik BRIONN (BRION) je nominativ jednine, a BRIONNI, tj. BRIONI su oblik množine, jer je to grupa LIJEPIH ostrva. To je keltska (tračka) riječ, jer Kelti su Cimbri (Cimerijani) i istog su porijekla kao i Talijani: od Talmaza!
 
         I cijelo vrijeme govorim i godinama pišem da Ilira kao posebnog naroda nije bilo, već su to domorodačka plemena Tračana koji su potomci Talmaza zvanog Tilmak, Tilmik, Tilmek, Tulmez, Tiroš, Taur. On bješe sin Togarmin (Thorgamin, Torhgamin), unuk Gomerov, praunuk Jafetov, čukununuk Nojev. Tračani i Cimerijani bili su jedan narod (vidi: Strabo, I,3,21; XIII,1,8).
 
         I čujte, Srbi i počujte Hrvati i Bošnjaci: vaši istoričari tuđe su sluge i dušmani su vaši, jer vam kriju istinu o genezi vašeg istinitog porijekla. Jeste u 6. vijeku bila invazija Slovena, jesu se ratničke grupe Slovena nastanjivale na Balkanu sve do početka 9. vijeka, ali većinskom dijelu tih Slovena originalni korijeni su sa Balkana.
.................................
         (1) Edward Dwelly, Faclair gaidhlig: a Gaelic dictionary, specially designed for beginners, Volume 1, Published by: Herne Bay: E. Macdonald & Co, 1902-, p. 124.

No comments: