Friday, November 18, 2016

O SRBSKOM GRBU

        Danas je srbski narod izložen najperfidnijem obliku specijalnog rata, rata do totalnog uništenja cijelog naroda bez i jednog metka. To je rat na uništenju istorijskog pamćenja i duha srbskog naroda i organizovano se provodi kroz sva državna i privatna medijska sredstva, te kroz ekumensku SPC.
Jedan od tih primjera tih ubitačnih laži je neprekidna priča Srbima da su vukovi Srbima totemski preci. Cilj toga je preko vukova i vukodlaka približiti duh Srba bogovima podzemnog svijeta, tj. demonima, đavolima i Satani.
 
         Druga od mnoštva laži je da su simboli C (S) sa srbskog grba (ognjila, ocila, kresiva) simboli četiri mlada Mjeseca. Svrha ove laži je približavanje Srba islamu, a svako zna da su ognjila simboli ognja, tj. Sunca, a ne Mjeseca.
 
         Nikad Srbi nisu bili poklonici Mjeseca, osim što su posebno isticali svetost Mlade nedjelje, prve nedjelje nakom mijene. Srbi su poklonici Sunca još od najstarijih postpotopskih vremena, a tu vjeru naslijedili su od Noja i sina mu Jafeta, od Jafetovog sina Gomera pa preko Gomerovog sina Togarme i njegovog sina Taura od kojeg potiče većina Srba. To je vjera prepotopskih vremena i tragove joj nalazimo u kulturi Lepenskog vira, jednoj od najstarijih kultura na svijetu, pa preko vinčanske kulture do Njegoša i naših dana:
 
"О nevini sinovi prirode,
o mudrosti prosta najsjajnija!
Do rođenja sv'jeta istinoga,
vi presretni poklonici sunca!
Vi ste vjerni nebeski sinovi,
vas svjetila luče životvorne
nose k tvorcu, lučah istočniku;
luč je sjajna bogoslovija vam,
luč vam žertvu u nebo uvodi,
luč vam tvorca osvjetljava dušu! "

(Petar. P. Njegoš, Luča mikrokozma, Pjevanje VI, strofa 20)
 
        Na slikama su dva primjera tumačenja alanskih (sarmatskih simbola). Pokazaćemo kako simbole "C" objašnjava ruski etnograf i istoričar Sergej V. Rjabčikov (Сергей B. Рябчиков).  
Za prvi simbol (Figure 16) Rjabčikov kaže:
 
         "Pročitao sam ime 12-12 'Soso': veoma sjajno (Sunce), inače ime alanskog (sarmatskog) boga Sunca je Soslan (skitski Targitai, indo-arijski Indra). " (1)
 
Za drugi simbol, ugraviran na jednom alanskom ogledalu (Figure 17), Rjabčikov tvrdi:
 
         "Može se razlikovati ime 12-12- Soso  veoma svijetli (Sunce) (Soslan), tri linije: (to je ime indo-arijskog boga Trite (18) = Indra) koje je postavljeno u mjesto okruženo talasastom granicom." (2)
 
         Ovo su samo dva od stotine primjera koji tvrde da je simbol C (S) simbol Sunca i zajedno sa vinčanskim slovom + (A) daje drevno ime Boga AZ što znači JESAM, BIVAM POSTOJIM.
Simbol C (S) je simbol Boga: Božiji simbol rađanja, rasta, života i besmrtnosti.
 
         Godinama pišem o značenju simbola na srbskom grbu, ali ja sam, kao što veliki Njegoš reče, "jedna slamka među vihorove". Ispirača srbskog mozga je mnogo, organizovani su, imaju medijski prostor u rukama i saradnike po društvenim mrežama, te se njihove antisrbske laži šire velikom brzinom. Ubijanje istorijskog srbskog duha je organizovano i masovno (Vatikan je tu operaciju nazvao "pročišćenje pamćenja").
............................
(1-2) Sergei V. Rjabchikov, Some Remarks on the Scythian and Sarmatian Religion, 2002.
Link: Link: http://www.anthroglobe.info/docs/Sergei/scythian-sarmatian-religion.htm

No comments: