Wednesday, November 2, 2016

AS = AZ = JA, JESAM, BIVAM, POSTOJIM = BOG

Četiri C (S) je vrijeme godine u četiri godišnja doba. Sad je jasno zašto neki tvrde da je to znak sa Nojeve lađe.
 
        Danas je srbski narod izložen najperfidnijem obliku specijalnog rata, rata do totalnog uništenja cijelog naroda bez i jednog metka. To je rat na uništenju istorijskog pamćenja i duha srbskog naroda i organizovano se provodi kroz sva državna i privatna medijska sredstva, te kroz ekumensku SPC.
        Jedan od tih primjera tih ubitačnih laži je neprekidna priča Srbima da su vukovi Srbima totemski preci. Cilj toga je preko vukova i vukodlaka približiti duh Srba bogovima podzemnog svijeta, tj. demonima, đavolima i Satani.
        Druga od mnoštva laži je da su simboli C (S) sa srbskog grba (ognjila, ocila, kresiva) simboli četiri mlada Mjeseca. Svrha ove laži je približavanje Srba islamu, a svako zna da su ognjila simboli ognja, tj. Sunca, a ne Mjeseca.
        Nikad Srbi nisu bili poklonici Mjeseca, osim što su posebno isticali svetost Mlade nedjelje, prve nedjelje nakom mijene. Srbi su poklonici Sunca još od najstarijih postpotopskih vremena, a tu vjeru naslijedili su od Noja i sina mu Jafeta, od Jafetovog sina Gomera pa preko Gomerovog sina Togarme i njegovog sina Taura od kojeg potiče većina Srba. To je vjera prepotopskih vremena i tragove joj nalazimo u kulturi Lepenskog vira, jednoj od najstarijih kultura na svijetu, pa preko vinčanske kulture do Njegoša i naših dana:
"О nevini sinovi prirode,
o mudrosti prosta najsjajnija!
Do rođenja sv'jeta istinoga,
vi presretni poklonici sunca!
Vi ste vjerni nebeski sinovi,
vas svjetila luče životvorne
nose k tvorcu, lučah istočniku;
luč je sjajna bogoslovija vam,
luč vam žertvu u nebo uvodi,
luč vam tvorca osvjetljava dušu! "
         (Petar. P. Njegoš, Luča mikrokozma, Pjevanje VI, strofa 20)
 
        Na slici iznad dva su primjera tumačenja alanskih (sarmatskih simbola). Pokazaćemo kako simbole "C" objašnjava ruski etnograf i istoričar Sergej V. Rjabčikov (Сергей B. Рябчиков).  
Za prvi simbol (Figure 16) Rjabčikov kaže:
        "Pročitao sam ime 12-12 Soso: veoma sjajno (Sunce), inače ime alanskog (sarmatskog) boga Sunca je Soslan (skitski Targitai, indo-arijski Indra). " (1)
Za drugi simbol, ugraviran na jednom alanskom ogledalu (Figure 17), Rjabčikov tvrdi:
        "Može se razlikovati ime 12-12- Soso  veoma svijetli (Sunce) (Soslan), tri linije: (to je ime indo-arijskog boga Trite (18) = Indra) koje je postavljeno u mjesto okruženo talasastom granicom." (2)
        Ovo su samo dva od stotine primjera koji tvrde da je simbol C (S) simbol Sunca i zajedno sa vinčanskim slovom + (A) daje drevno ime Boga AZ što znači JESAM, BIVAM POSTOJIM.
Simbol C (S) je simbol Boga: Božiji simbol rađanja, rasta, života i besmrtnosti.
        Godinama pišem o značenju simbola na srbskom grbu, ali ja sam, kao što veliki Njegoš reče, "Jedna slamka među vihorove...". Ispirača srbskog mozga je mnogo, organizovani su, imaju medijski prostor u rukama i saradnike po društvenim mrežama, te se njihove antisrbske laži šire velikom brzinom. Ubijanje istorijskog srbskog duha je organizovano i masovno (Vatikan je tu operaciju nazvao "pročišćenje pamćenja").
............................
(1-2) Sergei V. Rjabchikov, Some Remarks on the Scythian and Sarmatian Religion, 2002.


No comments: