Thursday, September 29, 2016

KUBURITI

        Kad je tijelo zaraženo virusom, tražimo lijek tijelu. Ali i um i duša mogu biti zaraženi virusom, a da toga nismo ni svjesni. A kad su um i duša zaraženi virusom, naopako razmišljamo i naopako radimo. Naopako po svoj lični život, naopako za porodični život i u zavisnosti od lične hijerarhijske ljestvice nanosimo štetu porodici, zajednici, narodu, državi i cijelom svijetu. Tako laž razara i uništava ne samo nas lični život, nego razara porodicu, zajednicu, narod, vjeru, državu, imperiju, civilizaciju, čovječanstvo, prirodu i cijelu planetu Zemlju.
 
 
         Živimo u carstvu laži namjerno i planski osmišljenih i nenamjernih iz zabluda, grešaka i neznanja. Svejedno je šta je izvor laži, jer svaka laž manta nas svojom manipulativnom magijom, te dezorjentisano gubimo prvac razuma u svrsi svog postojanja. Napadnut virusom laži naš razum ne funkcioniše normalno, remeti rad duše, duša reaguje pogrešnim osjećanjima i tad ne živimo po razumu i donosimo pogrešne odluke, a poslije KUBURIMO u haosu propasti.  O riječi KUBURITI laž Petra Skoka kaže ovako:
 
         "kubura f (narodna pjesma) '1° mračno mjesto, 2° (metafora, Vuk) nevoljno stanje'. Pridjev na -ъп kubaran 'nevoljan, siromašan'. Denominai na -iti kuburiti, -īm impf. (Vuk) 'nevoljno, siromaški živjeti'. Turcizam arapskog podrijetla: ar. > tur. pl. kubur, od sing. kabr 'grob'." (1)
 
         Gola i sama laž ne može ući u razum, ona mora da se obuče u odijelo istine i da se zakači za istinu. Maloj laži treba mala istina, dok jednoj velikoj laži treba više istina. Tako Skokova laž biva zakačena za istinu da KUBURITI metaforično znači “mračno mjesto”, “biti nevoljan ili siromašan”. Sve je to istina, a šta je Skokova laž? Laž je da je KUBUR nastalo od turskog “kabr” što, kaže Skok, znači “grob”, mada je “grob” na turskom “mezar”.
 
        I evo Skokovog manipulativnog virusa laži koji uništava razum i dušu ne samo jednog Srbina, nego cijelog srbskog naroda: jednom jedinom laži o porijeklu jedne riječi Skok prikriva istorijsko porijeklo Srba, prikriva da su Srbi bili Kelti, a pošto su po Strabinim riječima Kelti isto što i Tračani i Brigi, Skokova laž krije da su Srbi domorodci Balkana. Pogledajmo: keltsko (gaelik) CUB, tj. KUB znači OSJEĆATI TEGOBU. (2)
 
         Uporedimo li Skokovo tursko GABR i keltsko (srbsko) CUB (KUB) očima i logikom vidimo da je srbsko KUBUR, KUBURA, KUBURITI nastalo od keltskog, tj. srbskog CUB (KUB).
 
        Čuvajte se virusa laži, jer će vas taj virus učiniti nečijim slugom i robom. Ne budite lakovjerni i trudite se da među upakovanim istinama pronalazite maskiranu laž.
.................................
        (1) P. Skok, Etimologijski rječnik hrvatskoga ili srpskoga jezika, Knjiga I, JAZU, Zagreb, 1971, str. 218.
         (2) Neil M’Alpine, A Pronouncing Gaelik Dictionary, Second Edition, Published by Stirling & Kenney, Edinburgh, 1833, pg. 92.

No comments: