Saturday, September 24, 2016

KOJE TI JE VJERE POP, SRBINE

        Govore mi i zamjere što grdim današnje Srbe. Navikli Srbi da od lažnih Srba slušaju laži o svojoj veličini, dobroti i pobožnosti. Sve je to laž! Današnji Srbi niti su veliki, niti su dobri, niti su pobožni. Evo jedan primjer iz Rudara kod Leskovca: iščupaju Srbi sa groba nadgrobnik svog pretka Srbina (mada je to od Boga grehota i od ljudi sramota bilo kome činiti) i tim teškim grijehom ukradenim "materijalom" zidaju sebi crkvu.
 
Stećak kao stepenik.
 
         Vidite li ovaj stećak što služi kao stepenik "Crkve" Sv. Petke u Rudarama? Ne samo što su na njemu krstovi, sveti simboli, taj stećak je vaša srbska kulturna baština, dokaz vašeg korijena u srednjem vijeku, vaša istorija. A eto ga iščupan sa grobnog mjesta. Da je u muzeju, razumio bih, ali on je iščupan sa groba i bačen pod noge kao stepenik! Srbi Srbinu čupaju nadgrobni spomenik sa krstovima, bacaju ga sebi pod noge i gaze po njemu kao u velikom pobjedničkom trijumfu nad simbolima svog najvećeg dušmanina.
 
Horizontalne strelicu pokazuju prelomljene stećke krstače ugrađene u zid crkve, a vertikalna  strelica pokazuje na mjesto stećka koji služi kao stepenik.
 
         Srbine, jesi li ti normalan, majke ti? Imaš li ti ljudski kućni odgoj o tome šta je red, šta nije red; šta je ljudski, sta neljudski; šta je rodoljublje, šta nije rodoljublje; šta je sramota i šta je grehota? Jesu li ti ikad o tome roditelji pričali, jesu li te ikad o tome u školi učili?  Imaš li mozak, Srbine, imaš li dušu, imaš li išta u sebi od etičkog i vjerskog bivših Srba čije nadgrobnike čupaš, ponižavaš i uništavaš?
 
        Ako kažeš da to nisi ti učinio već popovi, stavi sebi prst na čelo i zapitaj se ko su ti popovi što mrtvim Srbima nadgrobnike čupaju i uništavaju, što srbska groblja zaravnavaju i pretvaraju u parkove za odmaranje svojih dobro uhljebljenih članova koji u crkvama krstove svojim nogama gaze? Zapitaj se, hipnotisani čovječe, da li je taj pop uopšte vjerom i duhom Srbin? Da nije tvoj pop tajni judejin ili tajni rimokatolik, pa to čini da ti sve korijene zatre i tebe sa lica zemlje istrijebi, Srbine?

No comments: