Thursday, June 30, 2016

GLUPI NARODE SRBSKI

        Ja ne znam kako biste se vi iz Srbije osjećali i ponašali da i vas iz vaših rodnih zavičaja, vaših kuća i stanova sila nepravde u svijet otjera samo sa presvlakom u koferu?
 
         Više vi sa svoje zemlje i iz komfora svojih kuća kukate za Kosovom, nego što mi prognani Krajišnici i Bosanci kukamo za svojim zavičajem, svojim kućama i svojom imovinom.
 
         Mi vijekovima i generacijama rađani na svojoj zemlji, rasli, kućili se, živjeli, umirali i svoje pokojnike sahranjivali u svoja groblja na svojoj zemlji, pa opet bez ičega otjerani u svijet.
Mi ćutimo i sjetno trpimo. Za našom srbskom zemljom niko iz Srbije ne kuka: ni država, ni crkva, niti Srbi iz Srbije. Sve do rata 90-tih velika većina vas nije ni znalo da i tamo preko Drine postoje i žive Srbi, već smo vam bili sve sami Bosanci i Hrvati.
 
         Većina vas nikad nije ni bila na Kosovu, a opet svim glasom kukate za Kosovom, ali tajno u sebi Boga molite da ne bude mobilizacije ni rata. Već ako je vama srcem stalo do Kosova, iskreno se molite Bogu da vam podari i mobilizaciju i rat, obucite u uniforme i sebe i djecu svoju pa krenite na Kosovo ako vam je do Kosova stalo, kao što kukajući tvrdite da jest.
 
         Ali da znate jedno: svakom roditelju draži je život njegovog djeteta od sve zemlje, od sveg imanja i bogatstva ovog svijeta i kad roditelj vidi da može spasiti život djetetu, svega na svijetu se roditelj odriče da djetetu život podari.
 
         Neko će zapitati: a za što su ginuli naši preci? Često su naši preci ginuli su za živote svoje djece, i njihova djeca, kao odrasli, ginuli su za svoju rođenu i nerođenu djecu, ali su još češće ginuli zbog pohlepe svojih vođa i njihove međusobne otimačine za vlast, dok u zadnjih sto godina Srbi ginu planskom izdajom svojih vođa.
 
         A šta sa okupiranim svetim srbskim Kosovom? Reče jednom slijepi guslar: "Hrani sina pak šalji na vojsku!"
 
        Ali, Srbi, čuvajte se svojih vođa i njihovih dobošara iz crkve i medija. Čuvajte se njihove propagande i njihovog "srbovanja", jer će vam namjestiti isto kao što su namjestili Krajišnicima i srednjobosanskim Srbima: zaguslaju i opjane vas opojnim "kosovkim zavjetom", daju vam puške i municiju, ratuju dok dobro ne zarade na vašoj imovini, vašoj muci i vašim životima.
 
         Onda vas sve đuture prodaju, izmaknu vam tlo pod nogama i šalju po crnom svijetu od Tasmanije i Novog Zelanda do Aljaske i Njufaundlenda, šaljući za vama bradate crne mantijaše, salonske ambasadore, konzule i njihovu djecu da im i tamo devize zarađujete i dalje srbujući.
 
         Glupi narode srbski, hoćeš li ikad u pameti doći i shvatiti ko ti krv pije iz žile kucavice na grbači ti jasući?

No comments: