Monday, April 18, 2016

CIVILIZACIJSKE PERSPEKTIVE BOSNE

I kaže:
 
         "Bosna i Hercegovina je otvorena mogućnost našeg zajedničkog života, pravoslavaca, katolika i muslimana istog jezika. Politička ideja Bosne i Hercegovine je načelo suživota naspram plemenske podeljenosti, verska trpeljivost naspram verske isključivosti."
 
         Ne seri, matere ti! Znam Bosnu k'o svoj džep, znam ljude koji su dobri i zli. Odnos dobrih i zlih na sve tri strane je 5 dobrih na 95 zlih. Oni dobri pisnuti ne smiju od onih zlih, jer odnos snaga je vrlo drastičan. Dobri su dobri i u miru i u ratu i nikom zla ne čine; zli su zli i miru i u ratu, samo što se u miru pretvaraju da su dobri, jer im je zakonska toljaga nad glavom.
 
         I veli propagandni posranko:
 
        “Kao pripadnik srpskog naroda, kao Srbin iz Srbije, poručujem mojim sunarodnicima, Srbima iz Bosne – Srbija nije vaša majka, vaša majka je Bosna. Nemojte prezirati zemlju naših otaca. U Bosni naš narod živi već vekovima. U srednjem veku, kada Srbija nije ni postojala, već samo vazalna kneževina Raška, naši preci su u kraljevini Bosni odolevali raznim moćnicima sa istoka i zapada.”
 
        Bosna jeste naša majka, ali što ne spomenu i jednog oca? Zar nije normalno da pored jedne majke postoji i jedan otac? Gdje je naš otac? Ima li ga?
 
         Ima oca, ima! Eno ga isklesan na stećku i eno ga svaki dan sja sa neba, ali smo pljunuli na njega jer smo duhovna kopilad Jevreja Avrama i jedan je odbacio rođenog oca i postao sin Avramovog potomka Jevreja Hrista, drugi je sin Avramovog potomka Jevreja Krista, treći je sin Avramovog potomka Ismailovog Arapa Muhameda.
 
Gore lijevo je motiv 6. vijeka iz manastira Svete Katarine na Sinaju, a desno motiv na srednjevijekovnom nišanu u Bosni.
 
         Bosna majka plače zbog nas, jer ona nije kurva i nije sa Avramovim potomcima djecu rađala. Ako kad u svojim dušama i oca svog zajedničkog priznamo i vratimo mu čast očevu, a to je Svetovid Perun, onda ćemo tek kao složna braća moći skupa u miru i bratskoj ljubavi da živimo. To je utopija, zar ne , jer "Znam ja nas, jebo ti nas"?
 
         Ali iz dana u dan sve je gore, sve smo zatucaniji i sve veći mrzitelji sebe i svega oko sebe. I što više džamija i crkava, zlo sve veće, jer se od malih nogu u tim avramskim zdanjima djeca Bosne uče mržnji i ubijanju. I svi znamo da je to tako. Zna to i kopilan Hristov, zna to i kopilan Kristov, zna to i kopilan Muhamedov i svjesno i namjerno to djeci Bosne čine, jer su kopilani Avramovi i mrze slobodnu Sunčevu djecu Bosne.
 
         Bog je jedan i Njegovo Sunce sve grije, ali đavoli razdor mržnje unose! I to su jedine "civilizacijske perspektive" Bosne: mržnja, zlo, rat, krv, suze i razaranje. I zato: ne seri, ba!

No comments: