Tuesday, November 10, 2015

EDER (ETER).

 
        „U početku stvori Bog nebo i zemlju. A zemlja bješe bez obličja i pusta, i bješe tama nad bezdanom.“ (Stvaranje,1,1-2)
 
        Šta vidimo u POČETKU? Ne vidimo ama baš ništa, jer stvoreno U POČETKU nema obličja, nema vidljivog oblika, nema tijela, sve je pusta praznina. Stvoreno postoji, ali nema vidljivog oblika i pusto je. To je POČETAK stvaranja svijeta.
 
        POČETAK je uvijek PRVI, PRVI JE uvijek broj JEDAN:
 
        „I reče Bog: Neka bude svetlost. I bi svetlost. I vidje Bog svetlost da je dobra; i rastavi Bog svjetlost od tame. I svjetlost nazva Bog dan, a tamu nazva noć. I bi veče i bi jutro, DAN PRVI.“ (Stvaranje, 1, 3-5)
 
        PRVI je JEDAN, JEDAN je EDAN. U riječi EDAN, korijen je ED- i -AN je riječca koja  potvrđuje svojstvo EDA. Kakvo svojstvo označava riječ ED? Pogledajmo:
 
        E =  EST (jestъ) = JEST
        D = DOBRO
        ED = EST DOBRO = JEST DOBRO
 
        ON EDE = ON JEDE = on uzima DOBRO KOJE DAJE ENERGIJU POTREBNU ZA ŽIVOT.
 
        Sanskritsko MEDHA je SRŽ, SUŠTINA, JEZGRO,  SUPA.
        Srbsko MED = SUŠTINA, SRŽ, JEZGRO, SOK (CVIJETA).
 
        ED JE SUŠTINA, SRŽ, JEZGRO, SOK POSTOJANJA, POČETAK, OSNOVNI, PRVI ELEMENT STVARANJA, JEDAN IZ KOJEG JE STVORENO SVE OSTALO.
 
        Šta je suština nebeskog EDA, to će nam kazati sanskrit: sanskritsko VEDHATE (VED) znači DRHTANJE, TITRANJE, TREPERENJE. Svako DRHRANJE, TITRANJE ILI TREPERENJE ima svoje amplitude koje se neprekidno ponavljaju i to je FREKVENCIJA ELEKTROMAGNETNIH TALASA i ELEKTROMAGNETNI TALASI SUŠTINA SU EDA.
 
        ED je SUŠTINA, SILA, SNAGA, JEZGRO, ENERGIJA ELEKTROMAGNETNIH TALASA. ED JE SRŽ POSTOJANJA, NEBESKA VODA, NEBESKA SUPA U PROSTORU I VREMENU BEZ OBLIČJA.
 
        ELEKTROMAGNETNI TALASI se KREĆU. Da bi se nešto KRETALO moraju postojati dva uslova i to su PROSTOR I VRIJEME. ELEKTROMAGNETNI TALASI (ED)  zajedno sa PROSTOROM I VREMENOM čine EDER (ETER).
 
        Šta je ER u EDERU (ETERU)? ER je UZROK JER je postao skupa sa  EDOM. ER je PROSTOR SA VREMENOM u kojem postoji ED, te su ED i ER NEODVOJIVI i jedan bez drugog ne mogu POSTOJATI. To su drevni mudraci simbolično prikazali kao JING I JANG i oba čine POČETAK.
 
        Sanskritsko ETHATE (ETH)  znači NESTAŠAN, NEMIRAN, ONAJ KOJI SE STALNO VRTI. MIČE, KREĆE i to je TITRANJE, VIBRACIJA, TREPTANJE, FREKVENCIJA ELEKTROMAGNETNIH TALASA. To je ED u ERU i skupa su EDER (ETER).
 
        Srbsko PRIPOVED,  je PRIČA, PRIČA je GOVOR, GOVOR su REČI, REČI su GLASOVI, a VED je KRETANJE, TOK sa korijenom ED (iza svega stoji UM).
 
        Sanskritsko EDHATE (EDH) je IZDUŽENJE, ŠIRENJE, PROSTRANSTVO, RAST, UVEĆANJE i to je ODLIKA ELEKTROMAGNETNIH TALASA.
 
        Gdje su ELEKTROMAGNETNI TALASI, tu je ENERGIJA; gdje je ENERGIJA,  tu je MASA, gdje je MASA, tu je TEŽINA: EDER (ETER) IMA MASU I TEŽINU bez obzira što NEMA VIDLJIVI OBLIK  i ŠTO JE PUST (ljudska duša teška je 21 gram).
 
        EDER (ETER) JE SUŠTINA U PROSTORU I VREMENU, NEBESKA VODA IZ KOJE JE BOŽIJOM RIJEČJU KAO VIBRACIJOM, FREKVENCIJOM, ELEKTROMAGNETNIM TALASOM STVORENA SVJETLOST, tj. NEBESKA VATRA. EDER je SVAR (sanskrit),  sa NEBESKOM SVARGOM (ŠVARGLOM), tj. NEBESKOM VODOM.
 
        ED je RED. Svaki RED je DUŽINA sa ŠIRINOM i VISINOM. DUŽINA, ŠIRINA I VISINA SU PROSTOR, a za postojanje DUŽINE, ŠIRINE I VISINE mora postojati PROSTOR I VRIJEME. Tako vidima da je EDER (ETER) ujedno PROSTOR, VRIJEME u kojima su DUŽINA, ŠIRINA I VISINA ELEKTROMAGNETNIH TALASA, a sve je to NEBESKA VODA.
 
        EDER (ETER) VIBRIRA, TREPTI, TITRA, KREĆE SE. TO JE POČETAK STVARANJA SVIJETA, NEBESKA VODA.
 
        „Jer navalice neće da znadu da su nebesa bila otprije i zemlja iz vode i usred vode Božijom riječi.“ (2. Pet. 3,5)
 
        Sve je postalo iz NEBESKE VODE iz EDRA (ETRA), Božijom riječju, tj, ELEKTROMAGNETNIM TALASIMA BOŽIJIH RIJEČI: BOG KAŽE I BUDE!
 
        „Potom reče Bog: neka bude svod posred vode, da rastavlja vodu od vode. I stvori Bog svod, i rastavi vodu pod svodom od vode nad svodom; i bi tako. A svod nazva Bog nebo. I bi veče i bi jutro, dan drugi.“ (Stvaranje, 1, 6-8)
 
        SVOD koji rastavlja ZEMALJSKU od NEBESKE VODE EDRA (ETRA) je NEBO. NEBO je skup svih slojeva ATMOSFERE oko ZEMALJSKE VODE.
 
        „Potom reče Bog: Neka se sabere voda što je pod nebom na jedno mesto, i neka se pokaže suvo. I bi tako. I suvo nazva Bog zemlja, a zborišta vodena nazva mora; i vide Bog da je dobro.“ (Stvaranje,1, 9-10)
 
        U prostoru nebeskog atmosferskog omotača bio je dio NEBESKE VODE, DIO EDRA (ETRA) Atmosferski omotač sažeo je, skratio, zbio je dužinu velikih amplituda ELEKTROMAGNETNIH TALASA PROSTORA I VREMENA EDRA (ETRA), te se pojavljuje ZEMALJSKA VODA. Prvo je postala GASOVITI OBLAK da bi iz OBLAKA pritiskom dobila TEČNO STANJE (smanjenjem temperature VODA postaje LED). Tako i gas kad se pritiskom zbije postane tečan.
 
        Pošto je pritisak neujednačen i u atmosferi je različit od pritiska na površini, a pritisak na površini je mnogo različitiji od pritiska  u centru Zemlje, te je voda u centru pretvorena u ZEMALJSKU VATRU koja izlazi iz VULKANA. Tako je SILA KOJA GRABI (GRAB TA SILA > GRAVITACIJA) svojim pritiskom ispod atmosfere pretvorila NEBESKU VODU EDERA (ETERA) u ovo što danas vidimo kao vodu i kopno na Zemlji. Sve je iz vode i kroz vodu postalo.
 
        EDER (ETER) je provodnik SVJETLOSTI. Ajnštajnova „specijalna teorija relativnosti“ tvrdi da da za putovanje svjetlosti nije potreban medijum kao provodnik svjetlosti, što je glupost nad glupostima, jer NEMA KRETANJA AKO NEMA PROSTORA I VREMENA, te ako EDER (ETER) NE POSTOJI,  OTKUD PROSTOR I VRIJEME POTREBNI ZA KRETANJE SVJETLOSTI?
 
„NIŠTA“, KAO FIZIČKI SUBJEKT, NE POSTOJI I SVJETLOST SE NE BI MOGLA KRETATI KROZ ONO ŠTO NE POSTOJI, NEGO SE KREĆE KROZ EDER (ETAR), A EDER (ETER) JE NEBESKA VODA KOJU ČINE ELEKTROMAGNETNI TALASI U PROSTORU I VREMENU.
Da nema EDERA (ETRA), ni PROSTORA KAO DALJINE IZMEĐU NEBESKIH TIJELA NE BI BILO I SVE BI SE STOPILO U JEDNU TAČKU.
 
 

No comments: