Monday, October 26, 2015

KNJIGA "STEĆI, LAŽ I BOGUMILI"

       
 
        Knjiga "Stećci, laž, bogumili" je knjiga u javnom zvaničnom omotu političko-ideološkog ćutanja o njenom postojanju, knjiga koju ne vole mnogi Srbi koji su je pročitali, knjiga koju pljuju mnogi Hrvati i Bošnjaci koji su je pročitali, jer istinu o svojoj istoriji ne vole ni mnogi Srbi, ni mnogi Hrvati, niti mnogi Bošnjaci.
 
         Dva su razloga zašto besplatno online dajem knjigu na čitanje. Prvi razlog je što knjiga uopšte nema ni najjednostavniju rekl...amnu marketinšku potporu svog izdavača, jer kad Izdavač ostale svoje knjige predstavlja očima javnosti, ovu knjigu prećutkuje. Razloge za to ćutanje ne znamo, Izdavač zna.
 
         Ako sam knjigu i postavio na besplatno čitanje preko Interneta, ima još nekih knjiga ovog izdavača besplatnih po Internetu, ali i te knjige u njihovoj klasičnoj štampanoj formi Izdavač reklamira u javnosti, jer ko poželi da ima klasičnu knjigu, ako je u materijalnoj mogućnosti, on će nastojati da je kupi, bez obzira što ju je pročitao u e-formatu.
        Ako potencijalni kupac knjige ne zna da knjiga postoji, kako da je kupi? Ćutanjem se sakriva i postojanje drugih svijetova i svega drugog što ljudske oči ne vide, te se ćutanjem sakriva i postojanje ove knjige.
        Drugi razlog da je ova knjiga dostupna za besplatno čitanje je moj lični trud da istina dodje do čitaoca, moja lična zelja da istina o tkz. 'bogumilima", istina o Srbima i srpskoj narodnoj vjeri izađe pred oči javnosti i da se konačno shvati i prizna da je srbska vjera i dalje pravoslavno srbsko dvovjerje, vjera koja uz vjeru u Hrista sadrži u sebi i mnoge elemente srbske prehrišćanske vjere. To je bio razlog Nemanjinog podignutog mača na tkz. "bogumile", jer je Nemanja želio da srbsko dvovjerno pravoslavlje konačno porobi u dogmatsko-kanonske okove zvaničnog romejskog ortodoksnog hrišćanstva, koje i nije bilo ništa drugo do sušta ideologija zlog i surovog feudalnog eksploatatorskog sistema stranog duhu srbskog narodnog poimanja Boga, Božije pravde, vjere, crkve, slobode čovjeka i porodice, slobode naroda i pred narodom granica prava vođa naroda.

         Nemanja je uništenjem srbske narodne Crkve i njenih pristalica želio i uveo apsolutno i nasljedno pravo koje je propovijedalo ideološko romejsko ortodoksno hrišćanstvo: "Jedan Bog na nebu, jedan vladar na zemlji!"

No comments: