Saturday, May 16, 2015

SVETA GEOMETRIJA I BROJ 8

     Broj 8 je simbol vječnog života i beskonačnosti. Brahmanski znak za broj 8 je └┐i od ovog znaka preko prelaznih formi izveden je današnji znak 8 (prva slika lijevo). Brahmanski znak └┐ je polovina svastike, polusvastika koje pokazuje put odozdo na gore, sa zemlje u nebo, znak vaskrsenja (prva slika ispod).

 
      Na gornjoj slici s lijeva je geometrijski prikaz broja 8 (to je Napolenonova zastava Republike Italije iz 1802. godine). Uzmimo da je dužina strana velikog kvadrata po 8 mjernih jedinica. Dužina strana bijelog romba je po 5,656854249 mjernih jedinica, a dužina strana zelenog kvadrata je po 4 mjerne jedinice.
      I na kraju imamo beskonačni iracionalni broj Pi: 3,14159...
                                        4 : 3,14159 = 1,27324062
Broj 1,27324062 je tangent ugla uspona Velike piramide (ugao β, prva slika s desna).
      E sad se postavlja pitanje: sve ovo kakve veze ima sa Hristom i SPC, jer eto isti takvi kvadrati su na podu hrama SPC? Jesu li ovi kvadrati dogmatski dio učenja hrišćanske crkve? Ne, nisu, već su ovi kvadrati na podu hrama SPC dokaz da obični vjernici nisu iste vjere koju ima  sveštenstvo SPC, jer sveštenstvo zna mnogo više od dogmatski formulisanog hrišćanstva i sveštenstvo SPC po hramovima SPC postavlja simbole svoje vjere, a o tim simbolima i njihovom značenju obični hrišćani pojma nemaju, već gledaju u te slike kao sto tele gleda u šarena vrata.
      I tako sveštenici u ime Hrista svojom vjerom vladaju nad hrišćanima,  zive na račun hrišćana i duhovno usmjeravaju i vode hrišćane kud im je volja (i sami vidimo u odnosu na Božje zapovijesti gdje su hrišćani po pitanju vjere, etike i morala dospjeli).
      Ako sveštenici nisu hrišćani, koja je njihova vjera? E, to ih pitajte vi hrišćani!

No comments: