Tuesday, May 12, 2015

PATRIJARH PAVLE - IZDAJNIK BOGA I NARODA

 
  
         Dok su Srbi krvarili po Krajini i BiH, patrijarh Pavle je šurovao sa papom Vojtilom. To je onaj papa što je kasnije išao u Vašington da Klintonu lično naredi bombardovanje Srba. Tako Pavle tom papi  šalje bratsko Pismo:

         "Njegovoj Svetosti papi Jovanu Pavlu II
         Vaša Sv
etosti!

 
         Mi smo Vam srdačno blagodarni za ljubazni poziv da dođemo u Asizi 9. 1. 1993. godine, radi toga, da bi se u zajedničkoj molitvi za mir obratili ka Gospodu, a kao prvo za mir i primirje u Bosni i Hercegovini, koja je natopljena suzama i krvlju, te drugih stradajućih regiona onoga sto se donedavno zvalo "država juznih slovena".
         Vi ste nam saopštili da će na toj molitvi učestvovati episkopi i drugi istaknuti predstavnici rimokatoličke Crkve sve Evrope, predstavnici drugih hrišćanskih Crkava i konfesija, a takođe i predstavnici islama, te drugih velikih religija.
         Mi smo iskreno radosni tome što ce se ta zajednička molitva održati u Asiziju, u postojbini pravedenika i istinitog sluge Božijeg. Njegovo duhovno nasleđe i učenje čine ga apostolom smirenja, pokajanja, mira i ljubavi. On je sagradio istinski most između hrišćana Zapada i Istoka.
         Vi možete biti uvereni, Vaša Svetosti, da se u taj dan kao i uopšte u svaki dan koji nam je Bog darovao mi nalazimo, a i nalazićemo se u opštenju sa Vama u molitvi za mir i spasenje svih. To je upravo tako, mada onaj koji Vam smireno piše ove redove, na žalost nema mogućnost da i lično i fizički prisustvuje na molitvi u Asiziju.
         Međutim, taj fakt sto postoje takve okolnosti koje nam ovog časa i u ovom kontekstu ne dozvoljavaju da dođemo i da neposredno učestvujemo u molitvi za mir 9. i 10. januara 1993. god, uopšte ne znače da se mi gnušamo od bratski pružene nam ruke i da ne ulažemo veliki napor, koliko je to moguće, radi toga da bi se održao susret sa Vašom Svetošću.
         Naprotiv, mi Vam se obraćamo sa molbom da primite našu delegaciju, što pre je moguće, ne obazirući se na Vašu ogromnu zauzetost i na naše velike teškoće. Ta delegacija biće opunomoćena da sarađuje sa onim Vašim ustanovama na koje ih Vi uputite, kako bi pripremili nas susret sa Vašom Svetošću.
         Ako bi nam Gospod ukazao tu milost, te se taj plan ostvari u skoroj budućnosti, to će biti prvi susret između Rimskog pape i Srpskog patrijarha.
         Još jednom Vam blagodarimo, Vaša Svetosti, za poziv, za pažnju i ljubav koju ste nam Vi pokazali. Mi Vas uveravamo da ćemo 9. i 10. januara, u vreme molitve u Asiziju „jednim ustima i jednim srcem” uzneti ka prestolu našeg Gospoda i Spasitelja zajedno sa Vašom Svetošću, sa svim episkopima i verujućima Vaše Svete Crkve, plamenu molitvu za mir u celom svetu, a pre svega za mir i primirje u Bosni i Hercegovini.
                                                                                                                +Patrijarh srpski Pavle 

 
 
         Deveti sastanak Mešovite komisije za bogoslovski dijalog između Pravoslavne i Katoličke crkve održan u Beogradu, od 18. do 25. septembra 2006. godine, predstavlja nastavak rada započetog 1980. godine, u potrazi ka uspostavljanju punog jedinstva. Srpska Pravoslavna Crkva je velikodušno pružila gostoljublje učesnicima zasedanja.
         Zvanično otvaranje skupa održano je u Patrijaršijskom pridvornom hramu Svetog Simeona Mirotočivog, u prisustvu Njegove svetosti patrijarha srpskog Pavla, koji je pozdravio članove Komisije i izrazio svoju molitvenu podršku rečima:
 
          »Dobrodošli u ovaj dom Božji, dom naše Crkve i našega naroda, dom vaš i dom moj! Ne smatram da treba mnogo da govorimo jedni drugima u ovom trenutku; verujem da svi treba da se obraćamo Duhu Svetom, Duhu premudrosti i bogopoznanja, da sve nas prosvećuje i uvodi u punoću istine. U bogoslovskom dijalogu istine i ljubavi, radi kojega ste se sabrali ovde, dragi Oci, braćo i sestre, pratiće vas moja skromna molitva. Važnije od toga, i jedino na potrebu, jeste da vas prati blagodat Duha Svetoga koja sve naše nedostatke dopunjava i sve naše nemoći isceljuje.« Zatim je služen Priziv Svetog Duha po pravoslavnom obredu."
 
 

         Evo Pavlovih žalobitnih riječi za papom Vojtilom (to je onaj papa sto je tražio bombardovanje Srba): 

         "Izražavam duboku sućut u povodu smrti njegove svetosti pape Ivana Pavla II. Vjerujem da je on cijelog života iščekivao ovaj dan izlaska pred Suca pravednog i svesilnog, sveznajućega Boga i da je sav njegov rad i trud bio u tome osjećanju i u tome saznanju. To je briga svih kršćana, a pogotovo onih koji su na višem položaju, da znamo da ćemo izaći pred njega Suca pravednog pred kojim nema ništa sakrivenog i da na taj način svoj život živimo, pogotovo imajući u vidu dobro vjernika, da budemo zaista primjer svima njima po reći Kristovoj tako ”da se svjetlost vaša svijetli pred ljudima, da vide vaša dobra djela i proslave Oca vašega koji je na nebesima”. I sada želeći preminuloj Njegovoj Svetosti Ivanu Pavlu II. kraljevstvo nebesko i blaženstvo u tome kraljevstvu, još jednom izražavam preko vas sućut cijeloj Rimokatoličkoj crkvi."
 
        
 Patrijarh Pavle kroz svoja usta svojom vjerom je rekao:
 
         "U tome smislu, da zajednički razgovaramo u jedinstvu u Hristu Gospodu, evo su nam ovde danas prisutna i braća po Hristu, rimokatolički biskupi iz Srbije i Crne Gore."
 
 

         Pavle je bio prvi i najstariji ekumenista u SPC. Kao patrijarh je davao blagoslove svojim vladikama da posjećuju papu, da donose pare od pape, da od pape primaju kardinalske pretenove i naprsne kardinalske križeve, da vode svoje sveštenike papi na poklonjenje i da hodočaste Stepinčev grob. Evo jedne Pavlove izjave kad je u hramu SPC počasno pozdravio papine biskupe:

       „Deveti sastanak Mešovite komisije za bogoslovski dijalog između Pravoslavne Crkve i Katoličke Crkve održan u Beogradu, Srbija, od 18. do 25. septembra 2006. godine, predstavlja nastavak rada započetog 1980. godine, u potrazi ka uspostavljanju punog jedinstva. Srpska Pravoslavna Crkva je velikodušno pružila gostoljublje učesnicima zasedanja.
         Zvanično otvaranje skupa održano je u Patrijaršijskom pridvornom hramu Svetog Simeona Mirotočivog, u prisustvu Njegove svetosti patrijarha srpskog Pavla, koji je pozdravio članove Komisije i izrazio svoju molitvenu podršku rečima: ‘Dobro došli u ovaj dom Božji, dom naše Crkve i našega naroda, dom vaš i dom moj! Ne smatram da treba mnogo da govorimo jedni drugima u ovom trenutku; verujem da svi treba da se obraćamo Duhu Svetom, Duhu premudrosti i bogopoznanja, da sve nas prosvećuje i uvodi u punoću istine.
         U bogoslovskom dijalogu istine i ljubavi, radi kojega ste se sabrali ovde, dragi Oci, braćo i sestre, pratiće vas moja skromna molitva. Važnije od toga, i jedino na potrebu, jeste da vas prati blagodat Duha Svetoga koja sve naše nedostatke dopunjava i sve naše nemoći isceljuje’. Zatim je služen Priziv Svetog Duha po pravoslavnom obredu.”
 


Ko i zašto forsira svetački kult patrijarha Pavla? To čine neprijatelji Srba, a mase neupućenih budaletina u srpskom narodu njihovu propagandu primaju u svoje uši kao Božiju istinu.
Prva istorijska laž patrijarha Pavla:
"Jedan Grk u ono doba, kulturan, kad su naši preci dolazili u ove krajeve, pročitao nas je i zabeležio pa je rekao... napisao: 'Kod Srba se ne može ništa učiniti mitom, ne što su oni nepodmitljivi, nego zbog mnogih suprotnih gledišta'." (Patrijarh Pavle, video: 3:20)
Zaključak Pavlovih riječi: Srbi nisu autohtoni narod na Kosovu i Metohiji, ni u Srbiji, ni na Balkanu, nego su došljaci na Balkanu.
Druga istorijska laž patrijarha Pavla:
“Mi nikada nismo odricali i Šiptarima da su oni autohtoni na Kosovu i Metohiji kao i njihovi preci redom.” (Patrijarh Pavle, video, 8:45)
I pošto vaš svetac Pavle reče da su Šiptari autohtoni narod na Kosovu i Metohiji, a Srbi su došli na Kosovo i okupirali šiptarsko Kosovo, po ljudskoj i Božijoj pravdi čije treba da ostane Kosovo? Šiptarsko, naravno!
Na videu Pavle vidi Kosovo kao posebnu državu, jer govori da Kosovo treba da bude multietničko, a ne vidi Kosovo kao neotuđivi dio Srbije u kojoj su Šiptari nacionalna manjina. Zato je onom izjavom "Čije ovce, onog i planina" Pavle već priznao Kosovo kao šiptarsku državu.
Da li je sada išta vama jasnije zašto se među Srbima raspiruje svetački kult patrijarha Pavla? Antisrpski lobi u "srpskim" medijima i među "srpskom intelektualnom elitom" kao i u SPC ima veliki interes da Srbima ovog izdajnika proglase za sveca, a kad izdajnik postane svetac, svečeva se ne poriče, zar ne?
Video YouTube, Published on Jun 2, 2009.
Фејсбук страница ДВЕРИ: Dveri Srpske - Najduži televizijski intervju sa Patrijarhom Pavlom 2. deo:

A ŠTA KAŽU KANONI SVETIH SABORA (posjetite sajt Svetosavlja na donjem linku i procitajte):
 
.......................
P.S. Clanak je postavljen 2015. godine. U medjuvremenu su web-stranice sa linkovima izbrisane, osim stranice "Novinar.de"

No comments: