Sunday, February 15, 2015

SLOVEN I NESLOVEN

      Kaže apostol Jovan na početku svog Jevanđelja:
      “U početku bješe SLOVO, i SLOVO bješe u Boga, i Bog bješe SLOVO. Ono bješe u početku u Boga. Sve je kroz njega postalo, i bez njega ništa nije postalo što je postalo.” (Jovan, 1,1-3)
      U grčkim najstarijim spisima ovog Jevandjelja  piše da je to LOGOS. U staroslovenskim prevodima  LOGOS biva prevoden ka SLOVO, a Vuk to prevodi kao RIJEČ. Da li su RIJEČ i SLOVO pravilni duhovni termini?
      Pogledajmo ovo:
      “U početku bješe UM, i UM bješe u Boga i Bog bješe UM. On bješe u početku u Boga. Sve je kroz njega postalo, i bez njega ništa nije postalo što je postalo.”
Dakle: nije  Slovo, nije Riječ, nego UM. .
      UM nije fizička kategorija ovog svijeta, već metafizička duhovna kategorija. UM se fizički uobličava kroz SLOVO i RIJEČ. SLOVO je svjesni fizički artikulisani  ZVUČNI ili SLIKOVNI ZNAK.  Tako UM kao duhovna metafizička kategorija dobija svoju vidljivu misaonu formu u ovom fizičkom svijetu. Rg vedski molitveni glas  AUM upravo znači AZ UM, tj. JESAM UM.
 
Slovo M sa slovima R i I (1500-1300 st. ere).
 
       SLOVO  i MISAO su projavljivanje UMA iz onostranog u ovaj fizički svijet. Ovaj svijet je sačinjen od elektromagnetnih talasa raznih frekvencija. Svaka frekvencija ima svoje oscilacije: ^^^^^^^^^. Pogledjmo oblik slova M koje je znak glasa M: ^^. To su tri oscilacije: ˄˅˄. Tako vedsko AUM znači AZ UM, tj. JESAM UM  dobija potpunije objašnjenje: JESAM U M, gdje je ovo M simbol za MISAO, te je finalno značenje molitvene riječi AUM sljedeće: JESAM U MISLI. Ko je u MISLI? U MISLI je UM, u UMU je BOG.
      Da li slučajno riječ MISAO počinje glasom M, odnosno da li je slovo M slučajno oblika triju oscilacija? Ne, slučaja nema! UM (BOG) je TROJIČAN i IMA TRI GLAVE: OTAC,SVETI DUH I SIN (ČOVJEK)! OTAC je UM i  OD UMA ishodi ŽIVOTVORNI SVETI DUH koji se projavljuje kroz SINA. OTAC je emiter sile UMA, ŽIVOTVORNI SVETI DUH je prenosnik sile UMA,  a SIN preko ŽIVOTVORNOG SVETOG DUH prijemnik je sile UMA od OCA.
     Pobožan čovjek je preko Životvornog Svetog Duha u jednoj misli sa Bogom i sve dok je u jednoj misli sa Bogom, čovjek tvori pobožna djela dobra i on je BOGOM SLOVEN SIN koji SLOVI  SA BOGOM.  
      Pošto je čovjek od Boga dobio slobodnu volji, čovjek može i da ne bude preko Životvornog Svetog Duha u jednoj misli s Bogom, i tad je kreator svojih vlastitih misli i odstupnik je od Boga, a odstupnik od Boga je bezbožnik koji tvori bezbožna djela zla i on je BOGOM NESLOVEN, jer NE SLOVI SA BOGOM  i samim tim prestaje biti SIN, jer se odriče OCA. Sad dolazimo do sljedeće istine: OTAC je roditelj, a roditelj ne može tek tako da se odrekne svog djeteta i zove ga sebi kroz SINOVU SAVJEST. Ako se u SINU i savjest ugasi, OTAC je izgubio SINA. I zato budimo SLOVENI.
    UM je osmislio postojanje i smisao najmanje čestice i vaskolikog univerzuma. Um je Stvaralac i drvo života,  šema Stvaranja, program Stvaranja, vršilac Stvaranja i Duhom Svetim održava stvoreno po toj šemi. Kad NESLOVEN ČOVJEK bezbožnim djelom prekine jedu nit u šemi održavanja našeg stvorenog svijeta, tad će se lančano urušiti sav ovaj fizički svijet.

No comments: