Saturday, February 14, 2015

CRKVA JE IZDAVALA DOZVOLE ZA DRŽANJE ROBOVA

Crkva je izdavala, tj. prodavala pravo (dozvole) za kupovinu robova i određivala ekonomski status pojedinaca, tj. određivala ko može biti imućan, a ko ne može. (Nikodim Milaš, Pravila Pravoslavne Crkve s tumačenjima, Knjiga I,  Novi Sad, 1895, str. 608-609).
 
     U početku osnivanja hrišćanstva ovako se obećavalo narodu: "Nema više Jevrejina ni Grka, nema roba ni gospodara, nema muškoga roda ni ženskoga; jer ste svi jedno u Hristu Isusu." (Gal. 3,28)
 
      Ovo danas hrišćanski apologeti tumače riječima:  "Nije to rečeno u bukvalnom, nego u duhovnom smislu."
 
      Ko je prvi prihvatao hrišćanstvo? Prihvalatli su robovi Rimskog carstva, prihvatali porobljeni, obespravljeni i poniženi slojevi rimskog svijeta, oni koje su njih i njihovu djecu rimski gospodari prodavali kad su htjeli i kome su htjeli. Da li su oni ove riječi propovijednika hrišćanstva poniženi i obespravljeni shvatali u bukvalnom ili u duhovnom smislu?
      Šta su komunisti obećavali narodu? Obećavali su socijalnu pravdu i socijalnu jednakost! Da li je i komnističko obećavanje bilo u bukvalnom ili duhovnom značenju? I šta je bilo kad su komunisti preuzeli vlast? Bila je tiranijska diktatura i zlo, socijalna nepravda, progoni i ubistva sumnjivih neistomišljenika, ubistva protivnika i genocidni zločini istrijebljenja naroda!
     Šta je bilo kad su hrišćani zadobili državnu vlast? Bila je tiranijska diktatura i zlo, socijalna nepravda, progoni i ubistva sumnjivih neistomišljenika, ubistva protivnika i  genocidni zločini istrijebljenja naroda.
A šta je bilo istina, pitanje je sad (Apostolska pravila, Pravilo 60)?
 
Sedmi vaseljenski sabor: čudimo se zasto o ranoj srbskoj istoriji nema nikakvih podataka: nema ih jer je crkva spaljivala knjige u kojima je pisalo drugačije no što je  crkva htjela da bude i sve potencijalno što je moglo da da se protivi crkvenoj istoriji svijeta, sve je to svrstano u jeretičke knjige i spaljeno. Spaljivanje knjiga od strane crkve trajalo je vijekovima.
 
 
Šesti vaseljenski sabor: morala je biti samo jedna istina, istina vladajućih gospodari istine neba i zemlje, istina crkve. 
 
Šesti vaseljenski sabor zabranjuje narodu bilo kakvo crtanje. Nedavno na vijestima gledam vojnike ISIL-a kako đacima u školama oduzimaju i uništavaju bojice, jer "bogohulno je crtati ono što ti oči vide". 
 
Sesti vaseljenski sabor: samo je bilo dozvoljeno ono što gospodari istine dozvole. Ni svečane haljine niko oblačiti nije smio, već uvijek biti obučen kao da ćeš na oranje, u šumu po drva, ili u kovačnicu ići (tako je porobljenim Srbima  i pod Turcima bilo).
 
Pravilo Šestog vaseljenskog sabora.
 
      I rekoše pred "izbore": "Nema više Jevrejina ni Grka, nema roba ni gospodara, nema muškoga roda ni ženskoga; jer ste svi jedno u Hristu Isusu." (Gal. 3,28). Narodu se jedno priča pred izbore, a drugo kad se osvoji vlast: pred izbore govore da neće biti ni roba ni gospodara, a nakon izbora si ovca, noga, prosti vojnik i glupak.
      Šta je ostalo od onih riječi u početku pred "izbore? Ostalo je samo da nema muška ni ženska jer ste svi jedno u Isusu Hristu: kriminal, strašni zločini, pedofilija, vjenčanje muška sa muškim, ženska sa ženskim i razvrati svih drugih vrsta.  Ovca bio, noga bio, poslušnik vojnik bio, glupak bio i  ostao, glupi "vjerniče"!   

No comments: